Florida Panthers vaihtoi kesken viime kauden valmentajaansa ja nyt seuraan saapuu jo kolmas päävalmentaja vajaan vuoden sisään.

Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen edustama Panthers aloitti viime kauden Gerard Gallantin komennossa. Gallant oli edellisen kauden päätteeksi nimetty kärkikolmikkoon, mitä tulee vuoden valmentajan titteliin, ja lopulta hän oli äänestyksessä toinen heti Barry Trotzin jälkeen.

Mennyt runkosarja käynnistyi kuitenkin ailahdellen Panthersin osalta, pitkälti loukkaantumisten myötä, ja monien mielestä vahvasti omaa etuaan ajanut GM Tom Rowe päätti erottaa Gallantin, nimeten itsensä uudeksi päävalmentajaksi.

Panthersin osalta jo päättyneen kauden lopputulema ei kuitenkaan muuttunut Rowen alaisuudessa yhtään sen paremmaksi, sillä hän ei onnistunut johdattamaan joukkuetta pudotuspeleihin, vaikka hän saikin loppukaudesta käyttöön kaikki avainpelaajansa.

Näin ollen Rowen aika Floridassa jäi vain yhden kauden mittaiseksi, sillä hänen valmentajasopimusta ei jatkettu ja hän sai myös kenkää GM:n pallilta.

Runkosarjan päätyttyä Dale Tallon, joka nimettiin uudelleen seuran GM:ksi, on hakenut uutta päävalmentajaa.

Nashvillen menestys sotki suunnitelmat

Yksi potentiaalisimmista ehdokkaista on ollut Nashville Predatorsin valmennusjohtoon kuuluva puolustajalegenda Phil Housley.

Tennesseeläisten kauden venyttyä kuitenkin aina Stanley Cup -finaaleihin saakka, mitkä ovat siis edelleen käynnissä, Tallon ei voinut lähteä neuvottelemaan yhdysvaltalaisvalmentajan kanssa. Niinpä hän päätti tehdä oman ratkaisunsa ja Panthers tuleekin nimittämään, näillä näkymin maanantaina, Bob Boughnerin (kuvassa oikealla) seuran uudeksi päävalmentajaksi.

Panthersilta asiaan ei olla saatu vielä siis virallista vahvistusta, mutta mediajätti TSN pitää tietoaan satavarmana.

Boughner saapuu floridalaisseuraan San Jose Sharksista, jossa hän on toiminut viimeiset kaksi kautta Peter DeBoerin apuvalmentajana.

Pelaajana lähes 700 NHL-ottelua, runkosarja ja pudotuspelit mukaan lukien, pelannut Boughner on 46-vuotias kanadalaisvalmentaja, joka päätti oman pelaajauransa kauden 2005-06 päätteeksi. Pelaajaurallaan hänet tunnettiin todellisena kovanaamana, sillä hänelle kirjattiin NHL:ssä huimat 1 382 jäähyminuuttia.

Hän osti välittömästi uransa jälkeen OHL-seura Windsor Spitfiresin, jossa hän toimi ensimmäisenä vuotenaan omistajan roolin lisäksi myös seuran presidenttinä. Kaudeksi 2006-07 hän nimitti itsensä päävalmentajaksi ja tuota titteliä hän piti hallussaan aina kesään 2015 saakka, kunnes hän siirtyi San Josehen.

Windsorissa hän valmensi muun muassa Taylor Hallin, Cam Fowlerin ja Ryan Ellisin kaltaisia supertähtiä.

San Josessa hän on puolestaan auttanut Brent Burnsia ottamaan ne viimeisetkin askeleet aivan NHL:n parhaiden puolustajien joukkoon, jollei jopa parhaaksi. Lisäksi hän oli heti ensimmäisellä valmennuskaudellaan johdattamassa Sharksin Stanley Cup -finaaleihin.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.