Hyökkääjä Jake Guentzelista on kuoriutunut Pittsburgh Penguinsille todellinen kultakimpale, sillä aluksi nuorukaisen pelaamat 40 runkosarjaottelua tuottivat 16 maalia ja yhteensä komeat 33 tehopistettä.

Pudotuspeleissä tahti on ollut vielä parempaa, sillä nyt kun takana on 24 kevään kamppailua, on 22-vuotias hyökkääjä iskenyt käsittämättömät 13 maalia ja yhteensä 21 tehopistettä.

Näistä viimeisin tuli viime yönä, kun Penguins kuritti Nashville Predatorsin lukemin 6-0. Guentzelin keräämä syöttöpiste oli siitä historiallinen, että sen avulla hän nousi tasoihin Dino Ciccarellin ja Ville Leinon kanssa kaikkien aikojen tehokkaimmaksi tulokaspelaajaksi pudotuspeleissä.

Penguinsin ja Predatorsin välinen ottelusarja on viime yön myötä tilanteessa 3-2, joten Guentzelillä on korkeintaan kaksi ottelua aikaa siirtyä tilastossa yksinäiseen johtoon.

Yhdysvaltalaishyökkääjän 13 maalia ovat sen sijaan yhden päässä tulokasennätyksestä, joka on sekin juuri Ciccarellin hallussa.

Guentzeliä voisi luonnehtia Penguinsin kannalta todelliseksi löydöksi, sillä hänet varattiin seuran toimesta kesällä 2013, vasta varaustilaisuuden kolmennella kierroksella.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.