Mercedeksellä Formula 1:ssä ajava suomalaiskuski Valtteri Bottas kävi kokeilemassa vauhtiaan Montreal Canadiensin pikakiiturin kanssa.

Bottas saattaa olla yksi tämän maailman nopeimmista kuskeista, kun hänet istutetaan F1-auton sisään, penkin ja ratin väliin, mutta jäällä pätevät täysin eri lainalaisuudet.

Tämän suomalaiskuski sai huomata, kun hän pääsi jäälle Montreal Canadiensia edustavan Paul Byronin kanssa. Byronia pidetään joukkueensa nopeimpana luistelijana, joten Bottaksen tehtäväksi jäi puhtaasti ihmetellä Canadiens-pelurin käsittämätöntä vauhtia.

– Hän on todella nopea ja olin enemmän kuin etuoikeutettu päästessäni hänen kanssaan yhtäaikaisesti jäälle. Se oli todella siistiä, Bottas kommentoi luistelusessiotaan Montreal Canadiensin verkkosivuilla.

– Olin kuin pikkulapsi karkkikaupassa.

Siistiä? Kyllä. Mutta oliko se reilua, että hänet laitettiin kaukaloon nimenomaan Byronin kaltaisen pikakiiturin kanssa?

– Eihän se nyt ollut reilua, mutta elämä ei aina ole reilua.

– Mutta minulla on huima kunnioitus näitä kavereita ja heidän nopeuttaan kohtaan. Tämä on siis hieman erilaista, sillä meidän tulee olla nopeita asfaltilla, mutta nautin olostani myös jäällä.

”Pidin todella paljon Saku Koivusta”

Suomalaiset ovat tunnetusti jääkiekkohullua porukkaa ja tähän liittyikin Bottaksen ympäröineiden toimittajien kysymykset.

– Se on iso urheilulaji Suomessa, aivan kuten täällä. Ollessani nuori, pelasin paljon, mutta lopetin noin 14-15-vuotiaana ja sen jälkeen olen lähinnä ollut jäällä pitämässä hauskaa kavereiden kanssa. Mutta se (jääkiekko) on käytännössä ottaen osa jokaisen suomalaisen lapsen kasvutarinaa Suomessa.

Bottas myöntääkin, että lopettaessaan, hänen oli tehtävä päätös ajamisen ja jääkiekon välillä.

– Jääkiekko alkoi viedä yhä enemmän aikaa, samoin kuin ajaminen, mutta minulle ajaminen oli aina se ykkösjuttu. Olin parempi ajamisessa. Suhtauduin intohimoisesti jääkiekkoon, mutta intohimoni ajamiseen on aina ollut massiivista.

Mutta olisiko Bottaksesta voinut tulla myös huippujääkiekkoilija?

– Olin kuitenkin vielä sen verran nuori, joten on vaikea sanoa. Omassa ikäryhmässäni pärjäsin hyvin, mutta oli liian aikaista sen suhteen, että olisiko minusta voinut tulla ammattilaisjääkiekkoilija.

27-vuotias suomalaiskuski myöntää seuraavansa jonkin verran myös NHL:ää, mutta törmää usein samaan ongelmaan, kuin miljoonat muut suomalaiset.

– Seuraan sitä jonkin verran, mutta koska asun Euroopassa, pelien katsominen vaatisi heräämistä keskellä yötä, joten tilanne ei ole ideaali. Katson kuitenkin aina tulokset ja sen, miten suomalaiset ovat pelanneet.

Kun Bottakselta kysyttiin hänen suosikkipelaajaansa, vastaus tuli ulos ilman sen kummempia mietintöjä.

– Pidin todella paljon (Saku) Koivusta, etenkin, kun ottaa huomioon mitä kaikkea hän joutui käydä urallaan läpi. Kunnioitan häntä todella suuresti.

Lopulta suomalaiskuski suostuu myös kertomaan, että hän tunnustaa väriä.

– Montreal, se on suosikkiseurani.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.