NHL:n päätös olla osallistumatta ensi talven olympialaisiin näyttänee vihdoin olevan pitävä ja lopullinen. Toki se on ollut tällainen auttamatta jo pitkän aikaa, mutta nyt viimeisetkin toivon rippeet maailman parhaiden pelaajien osallistumisesta ovat huvenneet olemattomiin.

Syynä tähän on se, että NHL julkaisi suunnitelmansa vuoden 2018 All Star -tapahtumasta, joka pidetään ensi vuonna Tampassa. Tapahtuma järjestetään tammikuun viimeisenä viikonloppuna, mikä tarkoittaa NHL:ssä jälleen kerran noin viikon kestävää taukoa.

Olympialaiset jääkiekon suhteen starttaavat taasen 10. helmikuuta, joten voitaneen olla varmoja, että NHL ei aio pitää heti perään toista vieläkin pidempää taukoa. NHL:n komissaari Gary Bettman olikin vahva mielipiteessään, kun häneltä kysyttiin viimeisiä mahdollisuuksia olympialaisiin osallistumisesta.

– Ei mahdollisuuksia. Mielestäni olemme olleet tästä päätöksestä niin selviä, kuin se vain on mahdollista, Bettman kertoi Tampa Bay Timesin Joe Smithin mukaan.

”Ei se voi”

Moni lajiin liittyvä yhdistys on ollut yhä edelleen sitä mieltä, että NHL:n pelaajien olympialaiset voivat vielä tapahtua. Bettman halusikin tehdä nyt selväksi, että toiveajattelusta voidaan jo luopua.

Bettmanin käyttämät sanat olivat toisaalta todella kyseenalaiset, sillä hän ikäänkuin haistatteli eri lajiliittoja ja yhdistyksiä kohtaan.

– Tiedän, että ihmiset ovat puhuneet paljon. Kansallinen jääkiekkoliitto, olympiakomitea ja jopa pelaajayhdistys ovat sitä mieltä, että ”tämä voi vielä tapahtua”. No ei se vain voi. Me olemme täällä (Pohjois-Amerikassa) ja olemme myös jatkossa täällä, joten olympialaiset eivät ole meidän huolemme.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.