Harvoille NHL-seuroille Vegasin laajennusdraft on helpotus, mutta Chicago Blackhawksille se on sitä.

Blackhawks on taistellut jo vuosien ajan palkkakatto-ongelmien kanssa, pitkälti Jonathan Toewsin, Patrick Kanen, Brent Seabrookin ja kumppaneiden kalliiden sopimusten vuoksi. Nyt Vegas Golden Knightsin mukaantulo NHL-kartalle tarjoaakin seuralle osittaisen ulospääsyn ongelmistaan.

Tämä johtuu puhtaasti siitä, että Golden Knightsilla on roppakaupalla tilaa palkkakaton alla ja sitä kautta niin sanottujen vaihtokauppojen solmiminen nevadalaisseuran kanssa on mahdollista.

TSN:n toimittaja Frank Seravalli tietääkin kertoa, että Golden Knightsin ja Blackhawksin välillä on viritteillä potentiaalinen kauppa. Blackhawksin GM Stan Bowman on nimittäin lähettämässä joko hyökkääjä Marcus Krügerin tai puolustaja Trevor van Riemsdykin ritaripaitojen suuntaan.

Vastineena Bowman vaatii sitä, että kumpi tahansa pelaaja näistä siirtyy vaihtokaupassa Vegasiin, myös toinen siirtyisi suoraan laajennusdraftin kautta. Toisin sanoen sekä Krüger että van Riemsdyk ovat molemmat päätymässä Golden Knights -paitaan.

Krügerin osalta ensi kaudella käynnistyy hänen kolmivuotisen sopimuksen, joka on vuositasolla 3,083 miljoonaa dollaria, toinen sopimusvuosi. Hänellä on kontrahdissaan siirron estävä pykälä, mutta se astuu voimaan vasta heinäkuun 1. päivä. Van Riemsdykin sopimus kattaa puolestaan vielä ensi kauden ja hänen vuosipalkkansa on 825 000 dollaria.

Mikäli Bowman onnistuu siirtämään molemmat pelaajat Vegasiin, aukeaa Blackhawksin palkkakaton alle vuosittaisella tasolla lisätilaa hieman yli 3,9 miljoonaa dollaria, joka seuran nykytilanteessa olisi melkoinen helpotus.

Seravalli tietää kertoa, että Golden Knightsin GM George McPhee on aloittanut vaihtoneuvottelut usean seuran, mukaan lukien Blackhawksin, kanssa jo hyvissä ajoin. Nevadalaisten uskotaankin olevan keskusteluyhteydessä myös Anaheim Ducksin, Minnesota Wildin, Montreal Canadiensin, Tampa Bay Lightningin ja Washington Capitalsin kanssa.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.