Washington Capitalsin kausi päättyi jälleen kerran pettymykseen, sillä se tippui jälleen kerran pudotuspelien toisella kierroksella Pittsburgh Penguinsia ja Sidney Crosbya vastaan.

Crosby sai maininnan siitä syystä, että hän on ollut jo yli vuosikymmenen yhtä kuin Pittsburgh Penguins. Tilanne on sama myös Yhdysvaltojen pääkaupungissa, sillä Capitalsin kiistaton hahmo on ollut saman ajanjakson ajan Alexander Ovechkin.

Kaksikon erottaa luonnollisesti toki se, että toinen on enemmän puhdas pelinrakentaja ja toinen maalintekijä. Se ei ole kuitenkaan estänyt ihmisiä vertaamasta näitä kahta toisiinsa.

Kenties vielä merkittävämpi ero on kuitenkin se, että Crosby on voittanut urallaan kaksi Stanley Cupin mestaruutta, minkä lisäksi hän pelaa tällä hetkellä uransa neljänsiä NHL-finaaleita.

Ovechkinin kohtalona on sen sijaan ollut tippua aina viimeistään jo toisella kierroksella.

Tämä onkin johtanut siihen, että tällä kertaa Capitalsissa mietitään oikeasti Ovechkinin kauppaamista toisaalle. Seuran kapteeni on eittämättä hyvä pelaaja, mutta pikkuhiljaa on käynyt selväksi, että Washingtonissa juhlitaan tuskin koskaan mestaruutta Ovechkinin johdolla. Tämä on tietenkin kärjistetty väite, sillä jääkiekko on joukkuelaji, mutta se ei valitettavasti estä ihmisiä purnaamasta kyseisestä aiheesta.

Nyt, kuten jo sanottu, voidaan vaihtokaupan todennäköisyyttä pitää nyt korkeampana, kuin koskaan. Asiasta voit lukea lisää tästä, tästä ja tästä.

Sitä ei päivää ei välttämättä koskaan nähdä

On fakta, että Ovechkin on ensi kaudella 32-vuotias, kenties jo uransa parhaat päivät nähnyt veteraani. On myöskin fakta, että Ovechkin on tästä huolimatta äärimmäisen hyvä jääkiekkoilija.

Ennen kaikkea on muistettava, että Ovechkin todella on yhtä kuin Washington Capitals. Hän on joukkueen seuratuin ja palvotuin pelaaja. Hän on se, joka vetää Verizon Centerin täyteen jokainen ilta. Hän on se, joka nosti seuran totaalisesta suosta vakituiseksi runkosarjan menestyjäksi ja vakituiseksi pudotuspelijoukkueeksi.

Mutta ollaan kuitenkin rehellisiä; kenties Ovechkinin kauppaaminen tekisi seuralle jääkiekollisin perustein hyvää. Se saattaisi kuitenkin samalla tarkoittaa sitä, että Capitalsilla olisi edessään pienoinen suvantovaihe, vaikkakin se tekisi tälle keskivertomenestyjälle omalla tavallaan hyvää.

Mutta entä jos kauppa todella tapahtuu: tarkoittaisiko se sitä, että hallia ei vedettäisi muutaman vuoden sisällä enää täyteen? Onko washingtonilaisyleisö niin kiekkohullua porukkaa, että se saapuisi seuraamaan joukkueensa tekemistä, vaikka sen riveissä ei olisikaan enää Ovechkinin kaltaista megatähteä?

Ovechkinin kaupan ympärillä on siis paljon kysymysmerkkejä, jotka eivät varsinaisesti liity itse jääkiekkoon. Tämän vuoksi päätös ei välttämättä todellisuudessa olekaan GM Brian MacLellanin harteilla, vaan liipaisemisesta vetää todennäköisemmin omistaja Ted Leonsis, joskin hän varmasti käyttää GM:ää apunaan.

Tämä pelkästään siitä syystä, että pahimmillaan Ovechkinin kauppaaminen saattaisi tehdä seuralle taloudellisesti todellista haittaa. Kaukalon suhteen kauppa kävisi kuitenkin järkeen, jos Capitals saisi vastineeksi tarpeeksi tulevaisuuden lupauksia ja kärkikierrosten varausvuoroja.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.