Bluesin ensi kauden palkkakatossa on tilaa vain hiukan alle 4,5 miljoonaa dollaria, minkä avulla sen olisi kyettävä isoihin asioihin. Muun muassa Colton Parayko tarvitsee uuden sopimuksen. Tässä tapauksessa voitaneen olla varmoja siitä, että hänellä on edessään useiden miljoonien dollarien palkankorotus.

Myös Scottie Upshall, Nail Yakupov sekä Magnus Pääjärvi ovat ensi kesänä vapaita agentteja.

Tilannetta ei myöskään lainkaan helpota se, että Blues pyrkii vahvistamaan maalintekopuoltaan, ja se onkin yhdistetty kahteen kovan luokan tekijään: Tampa Bay Lightningin Jonathan Drouiniin sekä Edmonton Oilersin Jordan Eberleen.

No, kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että palkkakattoon on saatava jostakin lisää tilaa. Tässä vaiheessa esiin astuu käytännössä kolme pelaajaa, joista erityisesti yksi on suomalaisittain mielenkiintoinen tapaus: Jori Lehterä, David Perron sekä Carl Gunnarsson.

Bluesilla onkin heidän kohdallaan nyt tiukka paikka sen suhteen, kuka kolmikosta olisi viisainta kaupata. Lehterän cap hit on kahden seuraavan kauden 4,7 miljoonaa dollaria, Perronin 3,75 (ensi kausi) ja Gunnarssonin 2,9 (kaksi vuotta).

Dollareita ajatellen fiksuin kaupattava kohde olisi siis eittämättä Lehterä, minkä avulla Blues saisi palkkakattoonsa runsaammin pelivaraa. Toki on myös mahdollista, että Blues saa vakuuteltua Vegas Golden Knightsin varaamaan jonkin näistä pelaajista ensi kesän laajennusdraftissa itselleen.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.