Washington Capitals tulee väistämättä kokemaan ensi kaudeksi muutoksia, mutta KHL:n mukaantulosta asiaan seurassa ei varmastikaan pidetä.

Viime kauden Capitals-joukkueesta peräti 11 pelaajan sopimukset ovat katkolla ja mukaan mahtuu Evgeny Kuznetsovin, Andre Burakovskyn, T.J. Oshien, Karl Alznerin sekä Dmitry Orlovin kaltaisia nimiä.

Osan pelaajien kanssa Capitalsissa joudutaan hyväksyä palkkakaton asettama karu todellisuus, sillä joka tapauksessa kovia nimiä tulee vaihtamaan maisemaa. Esimerkiksi Alznerin ja Oshien lähtöä seurasta pidetään mahdollisena.

Sen sijaan Orlov on yksi niistä nimistä, jotka runkosarjavoittaja haluaa ehdottomasti pitää. 25-vuotias venäläispuolustaja nähdään isona osana seuran tulevaisuutta ja hän onkin mennyt kehitykseltään koko ajan oikeaan suuntaan. Esimerkiksi päättyneen runkosarjan aikana hän teki 82 runkosarjaotteluun tehot 6+27.

Orlovia odottaakin mehukas jatkosopimus ja hänen vuositienestinsä tulevat nousemaan selkeästi päättyneen kauden 2,57 miljoonasta dollarista. Vaan tapahtuuko se nousu Capitalsin paidassa?

Ei välttämättä, sillä venäläistoimittaja Igor Eronko kertoo Twitter-tilillään Orlovin edustajien neuvottelevan parhaillaan sopimuksesta KHL-seura Moskovan CSKA:n kanssa.

Toki kyse saattaa olla vain puhtaasta neuvotteluvaltista Capitalsin suuntaan, sillä historia tuntee useita venäläispelaajia, jotka ovat käyttäneet niin sanottua KHL-korttia saadakseen paremman sopimuksen NHL-seuraltaan.

Orlov ei ole ainoa pelaaja, jota CSKA havittelee, vaan Eronko kertoo seuran neuvottelevan myös viime kaudella Philadelphia Flyersia edustaneen Roman Lyubimovin kanssa.

Flyersin näkökulmasta menetys olisi kuitenkin aivan eri kaliiperia kuin Capitalsilla, sillä Lyubimovilla oli viime kaudella vaikeuksia mahtua pennsylvanialaisseuran kokoonpanoon. 25-vuotias hyökkääjä pelasi oranssipaidoissa 47 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 4+2. Toki hän pelasi vain alemmissa kentällisissä, vaikka väläytyksiä paremmasta nähtiin.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.