Koska Vegas Golden Knights aloittaa pelinsä NHL-kaukaloissa tulevalla kaudella, tarkoittaa se ylimääräistä, mutta positiivista, pöhinää etenkin NHL-faneille. Joidenkin joukkueiden kohdalla kyseinen pöhinä on kuitenkin kaukana positiivisesta.

Kultaiset Ritarit nimittäin saavat leijonanosan tulevista pelaajistaan kesän laajennusdraftissa, jossa se varaa yhden pelaajan jokaisesta nykyisestä joukkueesta.

Ketä tahansa se ei saa kuitenkaan varata, sillä muilla joukkueilla on oikeus suojata osa pelaajistaan. Tämän seurat voivat tehdä kahdella systeemillä: joko se saa suojata seitsemän hyökkääjä ja kolme puolustajaa, tai sitten yhteensä kahdeksan kenttäpelaajaa. Molemmissa skenaarioissa joukkueet pystyvät suojaamaan yhden maalivahdin.

Tilannetta vaikeuttaa kuitenkin se, että jos pelaajan sopimuksessa on liikuttelun estävä pykälä (NMC), on kyseinen pelaaja suojattava automaattisesti. Tämä myös syö paikkoja suojattavien pelaajien listalta.

Tämän vuoksi Anaheim Ducks onkin pienoisessa liemessä, sillä sen pelaajista neljällä on NMC; Ryan Getzlafilla, Corey Perryllä, Ryan Keslerillä sekä Kevin Bieksalla.

Kolme ensimmäistä nimeä Ducks tulisi joka tapauksessa suojaamaan, mutta Bieksa on toinen tarina. 4 miljoonan cap hitillä kiekkoileva puolustaja on nimittäin pelaaja, jonka Ducks ilomielin vapauttaisi Golden Knightsin varattavaksi.

Jostakin luovuttava, vai mitä sanoo Bieksa?

Ducksilla on toki mahdollisuus puhua Bieksa ympäri luopumaan pykälästään. Tämä taasen vapauttaisi ankkalaumalle yhden merkittävän lisäpaikan suojata jokin toinen pelaajistaan, joista se haluaa pitää kiinni kynsin ja hampain.

Nimittäin nykyisellä systeemillä se pystyy suojaamaan vielä joko kaksi puolustajaa ja neljä hyökkääjää, tai yhteensä neljä pelaajaa.

Suojattavien joukkoon olisi syytä vielä mahtua puolustajista Hampus Lindholm, Sami Vatanen, Cam Fowler sekä Josh Manson. Hyökkääjistä taasen Jakob Silfverberg, Rickard Rakell sekä Andrew Cogliano.

Jos se päättää suojata pelaajansa ensimmäisenä mainitulla systeemillä, jättäisi se puolustajista vapaaksi kaksi kovaa tekijää. Hyökkääjissä ei taasen olisi hätäpäivää.

Toinen systeemi tarkoittaisi taasen sitä, että jopa neljä yllämainittua kaveria olisi Vegas Golden Knightsille vapaata riistaa kesän laajennusdraftissa. Toki tässä vaiheessa on muistettava, että se ei saa varata Ducksista kuin yhden pelaajan, ei sen enempää.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.