Ruotsi ja Kanada pelasivat eilen illalla yhden historian parhaista ja viihdyttävimmistä MM-finaaleista miesmuistiin. Ottelun voittaja löytyi vasta voittolaukauskilpailun kautta, kun rakas länsinaapurimme valtasi itselleen himoitun MM-kullan.

Normaalisti MM-tasolla menestyvälle Ruotsille maailmanmestaruus oli ensimmäinen sitten vuoden 2013, joten kullan maku oli tällä kertaa varmasti erityisen hyvä.

Finaalin jälkeen selvisi myös turnauksen All Stars -kentällinen, josta voit lukea lisää täältä. Samalla IIHF jakoi turnauksen parhaan pelaajan palkinnon, toisin sanoen MVP:n, joka meni Ruotsin William Nylanderille.

Nylanderille MM-turnaus oli ensimmäinen laatuaan. Itseasiassa eilen päättyneet pelit olivat miesten tasolla ruotsalaisen ensimmäiset maajoukkuepaidassa. Takana ei ollut edes siis minkäänlaisia EHT-otteluita tai muita vastaavia.

Tästäkin huolimatta Nylander oli turnauksessa mykistävän kovalla tasolla. Hän pelasi Tre Kronorin paidassa 10 ottelua, joissa nuorukainen teki seitsemän maalia ja yhteensä 14 tehopistettä. Näiden avulla hän oli turnauksen neljänneksi tehokkain pelaaja, heti Artemi Panarinin, Nikita Kucherovin sekä Nathan MacKinnonin jälkeen.

Maaleissa Nylander sen sijaan oli koko turnauksen paras, yhdessä juuri Kucherovin sekä Nikita Gusevin kanssa.

Nylanderin muista yllämainituista pelaajista erottaa kuitenkin se, että hän voitti turnauksen päätteeksi MM-kultaa.

elma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.