Jääkiekon MM-kisat vuoden 2017 osalta päättyivät Ruotsin kultajuhliin, kun se kaatoi rangaistuslaukauskisassa kaksi edellistä MM-turnausta voittaneen Kanadan lukemin 2-1.

Pronssiset mitalit Kölnissä ripustettiin puolestaan venäläispelaajien kaulaan, kun joukkue kaatoi Suomen pronssiottelussa lukemin 5-3.

Turnauksessa nimetään aina erikseen Kansainvälisen Jääkiekkoliiton (IIHF) sekä median valitsemat parhaat pelaajat. IIHF:n tehtävänä on valita turnauksen parhaat pelaajat pelipaikoittain, kun taas media nimeää All Star -kentällisen sekä turnauksen arvokkaimman pelaajan.

IIHF valitsi parhaaksi hyökkääjäksi Venäjän Artemi Panarinin, parhaan puolustajan titteli meni Saksan Dennis Seidenbergille ja paras maalivahti oli Venäjän Andrei Vasilevskiy.

Media puolestaan nimesi All Star -kentälliseen hyökkääjistä Panarinin, Kanadan Nathan MacKinnonin ja Ruotsin William Nylanderin. Puolustajiksi valittiin Seidenberg sekä Kanadan Colton Parayko ja maalivahdiksi Vasilevskiy.

Turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi (MVP) valittiin puolestaan Nylander.

Tällä kertaa valinnat eivät siis osuneet kenenkään suomalaispelaajan kohdalle ja kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2012, kun kummassakaan listauksessa ei nähdä Leijonien pelaajia.

Ylipäätään on äärimmäisen harvinaista, ettei listoilla ole ainuttakaan suomalaista. 2000-luvun aikana vastaava tilanne on nähty nimittäin ainoastaan neljä kertaa, vuosina 2005, 2008, 2009 ja 2012.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.