Ottawa Senators pelasi viime yönä ensimmäistä kertaa konferenssifinaaleja kotikaukalossaan kymmeneen vuoteen. Meno yleisössä oli myös tämän mukainen, mikä taasen siivitti kotijoukkueen todelliseen lentoon.

Senators nimittäin kyykytti Pittsburgh Penguinsiä Itäisen konferenssin kolmannessa finaalissa lukemin 5-1, ja se iski ensimmäiseen erään jopa neljä osumaa.

– Meillä oli pukukopissa paljon energiaa, sillä tiesimme pääsevämme pelaamaan kotikentällä konferenssifinaaleja hallitsevaa mestaria vastaan. Mukana oli paljon tunnetta jo alusta lähtien, joukkueen hyökkääjä Mike Hoffman kertoi NHL:n verkkosivujen mukaan.

Senatorsin pelityyliä on haukuttu etenkin Pohjois-Amerikassa tylsäksi, sillä se lähti ”karvaamaan”, toisin sanoen träppäämään, Penguins-sarjassa 1-3-1-systeemillä. Tämän vuoksi se voitti ensimmäisen ottelun lukemin 2-1, ja toisessa otti nokkiinsa 1-0.

Nyt tylsyys oli kuitenkin kamppailusta kaukana.

Ottawa Senators

@Senators
The boring Ottawa Senators lead 4-0 in the first period. #ALLIN

– Sen näki heti alusta lähtien. Ensimmäisen viiden tai kuuden minuutin aikana me vain puskimme kiekkoa alueelle ja saimme luotua sitä kautta paikkoja, veteraanipuolustaja Dion Phaneuf veisteli Sportsnetin mukaan.

– Tästä tuli loistava fiilis. Mielestäni luistelimme todella hyvin ja teimme juuri sitä, mitä halusimmekin. Saimme tästä myös palkinnon aikaisten maalien kautta. Sekä tietenkin muutaman onnekkaan pompun, Zack Smith kertoi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.