Washington Capitalsin kausi päättyi jälleen kerran aivan liian varhain, kun joukkue putosi koviin odotusarvoihin nähden pettymyksellisesti jo pudotuspelien toisella kierroksella.

Nyt NHL:n runkosarjan voiton jo toisena perättäisenä vuotena napanneessa Capitalsissa puhaltavat muutosten tuulet. Nykyistä joukkuetta ei tulla näkemään enää nykyisellään kaukalossa ja jopa venäläiskapteeni Alexander Ovechkin on ollut varteenotettavien siirtohuhujen kohteena.

Capitalsilla on oikeastaan kaksi ongelmaa: vaikka sekä omistajat että johtoporras pitävät suuresti nykyisestä joukkueesta, ei se ole onnistunut menestymään ja lisäksi seuralla on edessään lukuisia kalliita jatkosopimusneuvotteluita, jotka tukaloittavat tilannetta palkkakaton suhteen merkittävästi.

Tällä hetkellä vaikuttaa siis siltä, ettei kukaan ole turvassa ja nämä sanat pätevät myös siis päävalmentaja Barry Trotziin.

Trotz on NHL:n mittapuulla yksi arvostetuimmista valmentajista, mutta loppujen lopuksi kaikki mitataan menestyksessä, joka on 54-vuotiaan kanadalaisen kohdalla rajoittunut lähinnä vain runkosarjaan.

Capitalsin ohella Nashville Predatorsia vuosikaudet valmentaneen valmentajan pudotuspelirekordi onkin varsin murheellista luettavaa, sillä hän on NHL-valmennusurallaan pudonnut viidesti ensimmäisellä kierroksella ja neljästi toisella kierroksella. Toisin sanoen, Trotzin johtamat joukkueet eivät ole koskaan edenneet toista pudotuspelikierrosta pidemmälle.

Koituuko Ovechkinin pudottaminen kohtaloksi? – Ei olisi ensimmäinen kerta

Washingtonilaisseuran suunnalta ilmoitettiin tällä viikolla, että seurassa halutaan pohtia rauhassa ja hyvin tarkkaan tulevia toimenpiteitä. Capitalsin johtoporras ei siis halua tehdä liian hätäisiä ratkaisuja kenenkään suhteen.

Samaan aikaan yhä useammat pohjoisamerikkalaiset mediatahot ovat kuitenkin raportoineet Trotzin aseman olevan vaakalaudalla. Jotain kuitenkin Trotzin nauttimasta arvostuksesta kertoo nimettömänä pysyttelevän GM:n reaktio puheisiin.

– Tämä liiga on vitsi, jos se (potku-uhan alla oleminen) on todellista, Sportsnetin arvostettu toimittaja Elliotte Friedman kertoo kyseisen GM:n kirjoittaneen hänelle tekstiviestillä.

Puheet saattavat kuitenkin olla hyvinkin suurella todennäköisyydellä ainakin varteenotettavia, sillä Trotz on samankaltaisessa tilanteessa kuin Bruce Boudreau oli aikanaan Washingtonissa ja ollut niin ikään Trotzin tapaan koko NHL-valmennusuransa ajan.

Hänkin nimittäin on osannut johdattaa joukkueensa, riippumatta valmennettavasta seurastaan, runkosarjassa hurjaan lentoon, mutta vuosi toisensa jälkeen meno on hyytynyt kaikkein kriittisimpään aikaan – siis pudotuspeleissä. Se onkin koitunut jo kahdesti Boudreau’n kohtaloksi, sillä Washingtonista hän sai kenkää ja Anaheimissa hän jäi puolestaan ilman jatkosopimusta.

Trotzin kohdalla potentiaalista potku-uhkaa vahvistaa myös se, että hän pudotti pudotuspeleissä Ovechkinin kolmosketjuun. Vaikka se vaikuttikin heti positiivisesti joukkueen pelaamiseen, on vastaava temppu koitunut ennenkin Washingtonissa valmentajan kohtaloksi.

Tämän on saanut todeta esimerkiksi Dale Hunter, joka jäi samaisen tempun jäljiltä ilman jatkosopimusta, ja pelaajalegenda Adam Oatesin päätös peluuttaa venäläiskapteenia normaalista poikkeavalla pelipaikalla ajoi osaltaan myös hänet umpikujaan Washingtonissa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.