Suomen MM-kisajoukkue sai varsin miellyttävän vierailijan Kanada-ottelun alla pidettyihin aamutreeneihin.

Leijonien vaihtoaition puolella seisoi GM Jere Lehtinen, joka luonnollisesti on mukana kasaamansa joukkueen peleihin valmistavissa harjoituksissa.

Tällä kertaa Lehtinen, jota voidaan eittämättä pitää todellisena Leijona-legendana, ei ollut kuitenkaan yksinään seuraamassa treenejä. Hänen kanssaan vaihtoaitiossa seisossa muuan Saku Koivu, joka oli tullut antamaan oman tukensa toistaiseksi kisojen kovimman ottelun alla, ainakin mitä tulee vastustajan tasoon.

Duon seisoessa kaukalon ulkopuolella, moni Suomen pelaaja hieraisi varmasti silmiään. Tuossa hetkessä kasassa oli nimittäin sellainen määrä kokemusta, voittamista ja yhteistyötä, ettei paremmasta väliä. Usein tällaiset vierailut saattavatkin aiheuttaa Leijonien tavalla osittain vaikeuksissa olleessa joukkueessa melkoisen positiivisen reaktion.

Joukosta oli kuitenkin niin sanotusti yksi poissa. Koivu nimittäin tunnettiin vuoden 1995 legendaarisen mestarijoukkueen pelaajana lempinimellä Hupu, Lehtinen oli Lupu ja puolestaan Ville Peltonen Tupu, kuten Koivu paljasti Ylelle jo pelaajauransa päätettyään.

Peltonen itse asiassa oli vielä viime vuonna Lehtisen kanssa mukana Leijonien johtoportaassa, mutta hän lähti Leijonien edellisen päävalmentajan Kari Jalosen matkassa sveitsiläisseura SC Berniin, joka muuten voitti heti suomalaiskaksikon alaisuudessa Sveitsin mestaruuden.

Suomi pelaa kello 21:15 alkavassa alkulohkon päätösottelussaan siis lohkovoiton jo varmistanutta Kanadaa vastaan. Leijonilla on panoksena ottelussa nousu lohkokolmoseksi, sillä omassa päätösottelussaan Sveitsille lukemin 1-3 hävinnyt Tshekki on Suomen edellä vain kahden pisteen verran.

Nousu tasapisteisiin ei kuitenkaan riitä Leijonille, sillä keskinäisen ottelun voitto kirjattiin Tshekin huiman nousun myötä heille ja näin ollen se on automaattisesti tasapisteissä Suomen edellä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.