Ottawa Senators onnistui nappaamaan Itäisen konferenssin ensimmäisestä finaalista voiton jatkoerän jälkeen, kun Bobby Ryan sai kiekon Pittsburgh Penguins -vahtina toimineen Marc-Andre Fleuryn selän taakse.

Senators lähti sarjaan altavastaajan asemasta, joten etenkin tästä syystä ensimmäinen kiinnitys maistui erityisen hyvältä. Sarja on kuitenkin vielä pahasti kesken, eikä Senators voi levätä lainkaan laakereillaan.

Valmistautuminen tulevaan kamppailuun on jo täydessä tohinassa, mutta tämän yhteydessä ei keskustella lainkaan supertähti Sidney Crosbysta. Päävalmentaja Guy Boucher painottaakin panostavansa yhteen yhtenäiseen joukkueeseen – toisin sanoen ”laumaan”.

– Jos olemme täysin rehellisiä, niin emme ole puhuneet Crosbysta lainkaan. Me haluamme aina mennä puolustuksen kautta. Meidän alakertamme ei ajattele tapahtumia yksi-vastaan-yksi-tilanteiden kautta, vaan enemmänkin yhtenäisenä laumana, Boucher avasi NBC Sportsin mukaan.

Vahvuudet hyvin tiedossa

Crosbya ei ole otettu juurikaan huomioon siitä syystä, että hän ei suinkaan ole yhtä kuin Pittsburgh Penguins. Nimittäin jos kaikki huomio on hänessä, tarkoittaa se lisää tilaa Evgeni Malkinille ja Phil Kesselille.

Tässä vaiheessa on otettava huomioon myös se fakta, että Malkin on Penguinsin tämän kevään tehollisesti paras pelaaja.

– Ei ole väliä ketä vastaan pelaamme tai että kuinka hyviä he ovat, me olemme tietoisia heidän vahvuuksistaan. Mutta jos kiinnitämme erityshuomion Crosbyyn, sitten Malkin jää yksin. Jos kiinnitämme erityishuomion häneen, sitten Kessel jää vapaaksi. Heillä on liikaa työkaluja ja pelaajia, jotta voisimme keskittyä tiettyihin kavereihin, tai että joku on tiettyyn aikaan kentällä. He ovat jäällä kuitenkin jatkuvasti.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.