Ottawa Senators on raivannut sensaatiomaisesti tiensä Itäisen konferenssin finaaleihin, minkä lisäksi se nappasi tililleen voiton Pittsburgh Penguins -sarjan ensimmäisestä ottelusta.

Kanadalaisryhmän ehdottomasti kuumin pelaaja on ollut ruotsalaispuolustaja Erik Karlsson, jota onkin kehuttu kilpaa seuran työntekijöiden puolesta. Tällä kertaa oli jälleen omistaja Eugene Melnykin vuoro, joka ei pysty käsittämään ruotsalaisen tämän hetken tasoa.

– Kun puhutaan Karlssonista, hän kiistatta paras pelaaja. Olen useaan otteeseen yrittänyt verrata häntä toiseen pelaajaan, mutta hänelle ei löydy tällaista. Jokainen kerta kun näyttää, että hän osuu tuulilasiin, hän onnistuu lentämään toisaalle. Hän on niin hyvä. Miettikää sitä, jos hän olisi terveenä.

Karlsson on kärsinyt pitkin kevättä erilaisista vammoista, kuten kantapään hiusmurtumista. Kyseessä on siis äärimmäisen kivulias vamma, mutta tästäkin huolimatta Karlsson on ollut pudotuspelien ajan todellisessa ”god-modessa”.

– Menin pukuhuoneeseen sen jälkeen kun voitimme. Katsoin sitten häntä (Karlsson) ja hän pystyi hädintuskin kävelemään. Hyvä ettei häntä kannettu suihkuun, kun hän otti luistimensa pois. Se miten hän kestää tuon ja hallitsee kipunsa, minulla ei ole mitään käsitystä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.