Edmonton Oilersin tämän kauden komea tarina tuli päätökseensä tänä aamuna, kun Anaheim Ducks kaatoi nuoren Öljyn ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa, lukemin 2-1.

Tästäkin huolimatta preerialla saadaan olla joukkueesta ylpeä, sillä 11 vuoden mittainen suossa tarpominen tuli vihdoin päätökseensä; paluu pudotuspeleihin ja Läntisen konferenssin finaalit jäivät lopulta vain yhden voiton päähän. Se on kova saldo tältä ryhmältä.

Mutta vieläkin paremmin olisi voinut mennä. Nimittäin eritoten pudotuspeleissä Oilersin tehokkuus kiteytyi eritoten kolmeen tekijään; Connor McDavidiin, Leon Draisaitliin sekä Mark Letestuun.

Toki kaikilta niitä tehoja ei voidakaan odotella, mutta tällä kertaa kolmikko dominoi rajusti Oilersin maalintekijätilastoja.

Oilers teki pudotuspeleissä loppujen lopuksi 34 maalia, joista kyseinen kolmikko iski 16 kappaletta, mikä on kaiken kaikkiaan 47,1 % kaikista Oilersin tekemistä osumista.

Etenkin toisella kierroksella ero muihin oli todella raju, sillä Ducksia vastaan Oilers teki 24 maalia, ja näistä 12 oli yllämainitun trion käsialaa. Jos matematiikkasi on heikko, tekivät McDavid, Draisaitl sekä Letestu siis puolet Oilersin maaleista Ducks-sarjan aikana.

Missä taustatulivoima?

Erinomainen kysymys.

Nimittäin Oilersin riveissä on hyökkäyspään potentiaalia kuin muille jakaa, mutta tästäkin huolimatta maalintekijöistä oli puutetta.

Missä oli esimerkiksi Ryan Nugent-Hopkins? Hän iski nimittäin pelaamissaan 13 ottelussa nolla maalia ja yhteensä neljä tehopistettä. Ja se on Nugent-Hopkinsin kaltaiselle pelaajalle umpisurkea saldo.

Entäpä sitten Jordan Eberle? Samaiset 13 ottelua, samaiset nolla täysosumaa, mutta tehopisteitä vain kaksi kappaletta. Vielä heikommin meni Benoit Pouliotilla, joka teki 13 kamppailussa kiikaritehot, 0+0. Se on melkoisen vähän kaverilta, joka tienaa kaudesta 4 miljoonaa dollaria.

Myös David Desharnais’lta (1+3) sekä Milan Lucicilta (2+4) olisi ollut lupa odottaa huomattavasti enemmän, vaikkakin molemmat miehet saivat edes maalitilin auki.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.