Washington Capitalsin putoaminen NHL:n pudotuspeleistä, joukkueen hävittyä Pittsburgh Penguinsille voitoin 3-4, oli kuin lottovoitto Venäjän MM-kisajoukkueelle.

Tiettävästi jo etukäteen on ollut selvää, että mikäli Capitals putoaa NHL:n pudotuspeleistä MM-kisojen näkökulmasta riittävän aikaisin, koko Capitalsin venäläiskolmikko Alexander Ovechkin, Evgeny Kuznetsov & Dmitry Orlov saapuu vahvistamaan Venäjän MM-joukkuetta.

Nyt siis tilanne on se, että edellä mainitut nimimiehet ottanevat seuraavaksi suunnakseen Kölnin, liittyäkseen muiden maanmiehiensä joukkoon taistelemaan MM-kullasta. Mitään virallista vahvistusta asiasta ei vielä kuitenkaan ole olemassa.

Venäjän MM-kisaurakka on käynnistynyt erinomaisissa merkeissä, sillä joukkue johtaa A-lohkoa kaadettuaan avausottelussa voittolaukauksilla Ruotsin ja sen jälkeen melkoisen paljon selkeämmin lukemin sekä Saksan että Italian.

Venäjä lähti kisoihin vahvistuksenaan viisi NHL-pelaajaa, kun ykkösvahdiksi saapui Tampa Bay Lightningin Andrei Vasilevskiy, joukkueen alakertaan nimettiin Philadelphia Flyersin tulokaspuolustaja Ivan Provorov ja hyökkäyspäätä tulivat puolestaan vahvistamaan Nikita Kucherov, Vladislav Namestnikov ja Artemi Panarin.

NHL-tähdet ovatkin olleet Venäjälle tämän kevään kisoissa toistaiseksi kaikki kaikessa, sillä Panarin johtaa koko MM-kisojen pistepörssiä tehoin 3+6, Kucherov on kuudentena pistein 3+3 ja Namestnikov on joukkueensa neljänneksi paras pistemies tehopistein 2+2. Väliin kiilaa ainoastaan Vadim Shipachev, joka hänkin pelaa ensi kaudella NHL:ssä.