Kanada on aloittanut tämän kevään MM-turnauksen todella murskaavasti, sillä se on voittanut kaikki pelaamansa ottelunsa selvästi. Vaikka vastustajina on ollut Slovenian kaltaisia kiekkomaita, joukkue ei ole Suomen tapaan kompuroinut, vaan hoitanut otteluista selvät voitot.

Joukkue saa myös lisävahvistuksen, kun selvisi, että St. Louis Bluesin puolustaja Colton Parayko liittyy joukkueen vahvuuteen. Parayko tuleekin joukkueeseen kreivin aikaan, sillä Kanada menetti ykköspuolustajansa, Tyson Barrien, jalkavamman takia sivuun turnauksesta.

Barrie ehti kahdessa pelaamassaan ottelussa kerätä peräti 7 (2+5) tehopistettä, joten menetys koskettaa Kanadaa ainakin jollain tavalla, vaikka sen nippu on kaiken kaikkiaan todella kova.

Arvostetun kiekkotoimittaja Darren Dregerin mukaan Barrien loukkaantuminen sattui, kun hän paini joukkuetovereidensa kanssa hotellihuoneessa. Varotoimenpiteenä Barrien turnaus jää siis kesken.

Darren Dreger

@DarrenDreger
Barrie was wrestling with a teammate in his hotel room and suffered a leg laceration. For precautionary reasons he is done.

Takana varsin synkkä kausi

Barrien kausi siis päättyi ennen aikojaan, kun hän jää sivuun lopuista Kanadan otteluista. Barrie edustaa seuratasolla Colorado Avalanchea, jonka kausi päättyi jo runkosarjaan, sillä joukkue sijoittui koko NHL:n viimeiseksi.

Barrie päättikin lähteä surkean kauden jälkeen MM-kisoihin Pariisiin, ja hän oli ennen turnausta varsin luottavaisin mielin matkassa.

– Voin hyvin ja lähden innostuneena Pariisiin, jossa voin pelata hyvää jääkiekkoa ja saada jotain positiivista tästä vuodesta, Barrie totesi Times Colonistille ennen turnauksen alkua.