Anaheim Ducksin ja Edmonton Oilersin välinen trilleri päättyi Suomen aikaa vasta hetki sitten aamulla, kun Corey Perry iski ankkalauman neljännen osuman ottelun toisessa jatkoerässä.

Etenkin varsinaisen peliajan loppu oli melkoinen näytös, sillä Ducks tuli ilman maalivahtia kolmen maalin takaa-ajoasemasta 3-3-tasoihin ilman maalivahtia.

Tasoitusmaalin iski lopulta Rickard Rakell, joka sai kiekon maaliin 15 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Nyt on kuitenkin aiheellista kysyä, että miten ihmeessä maalia ei hylätty videotarkastuksen jälkeen?

Nimittäin Oilers-puolustaja Darnell Nurse töytäisi Ducksin Ryan Keslerin maalivahdin alueelle, eikä tässä mitään. Kesler kuitenkin onnistui saamaan kätensä Oilers-vahti Cam Talbotin patjan sisään, mistä hän piti tiukasti kiinni juuri kiekon mennessä verkkoon.

Kiekko meni Talbotin ohi hänen jalkojensa välistä, sillä hän ei voinut saada patjojaan yhteen, koska Kesler piti kädellään Talbotin oikeasta patjasta kiinni.

Tuomarit tarkastivat tilanteen videolta, mutta tämänkin jälkeen he päättivät hyväksyä maalin.

Jo toista kertaa ottelusarjan aikana

Kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Ducks tekee tärkeän maalin kyseenalaisin keinoin. Toinen tällainen nähtiin nimittäin Edmontonissa ottelusarjan kolmannessa kamppailussa.

Tuolloin Ryan Getzlaf kavensi ottelun tilanteeseen 2-1, mutta Oilers haastoi tämän maalin. Syynä tähän oli se, että joukkueen päävalmentaja Todd McLellan näki tilanteessa maalivahdin estämisen Corey Perryn toimesta.

Haastosta huolimatta maali hyväksyttiin tälläkin kertaa. Ducks nousi lopulta ottelussa voittoon, minkä myötä se tasoitti sarjan 2-2:een.

Niin ja vielä tähän liittyen on todettava, että koska Oilers hävisi haastonsa, menetti se samalla oikeuden aikalisäänsä, mikä taasen tarkoitti sitä, että se menetti oikeutensa toiseen haastoon.

Ducks tasoittikin ottelun nopeasti ensimmäisensä jälkeen, mutta tällä kertaa tilanne haiskahti vahvasti paitsiolle. McLellan ei voinut kuitenkaan enää haastaa tilannetta.

Ei ainakaan onni ole potkinut Oilersia viime aikoina, mitään Ducksilta pois ottamatta.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.