Pittsburgh Penguins joutui lähtemään pudotuspeleihin Marc-Andre Fleury maalissaan, sillä ykkösvahtina toimiva Matt Murray ei pystynyt aloittamaan kevään pelejä loukkaantumisen vuoksi.

Tämä herätti luonnollisesti huolta ja pelonsekaisia tunteita Penguins-leirissä, sillä Fleury on tunnettu erityisesti siitä, että hän ei ole ollut kovinkaan luotettava maalivahti kevään tosipeleissä.

Tällä kertaa mies on kuitenkin näyttänyt epäilijöilleen, ja hän onkin tällä hetkellä NHL:n yksi kuumimmista maalivahdeista. Kenties kuumin, jos Pekka Rinne jätetään laskuista pois.

Fleury on nimittäin torjunut Penguinsille yhdeksästä ottelusta seitsemän voittoa tilastoin 93,5/2.40. Kaiken muun hyvän lisäksi mies on napannut tililleen jo lukemattomia uskomattomia torjuntoja, jotka ovat olleet Penguinsin kannalta äärimmäisen tärkeitä.

Fleury onkin ollut niin hyvä, että jopa Capitalsin päävalmentajana toimiva Barry Trotz intoutui kehumaan miehen pelaamista.

– Luulen, että hän on paljon kärsivällisempi mitä hän tapasi olla. Kuten kenen tahansa veteraanivahdin kohdalla, he ovat kuin hyvää viiniä – he tuppaavat paranemaan iän myötä, Trotz kehui Pittsburgh Post-Gazetten mukaan.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.