Washington Capitals onnistui kaatamaan Pittsburgh Penguinsin viime yön tiukassa kamppailussa lukemin 3-2, kun paljon parjattu puolustaja Kevin Shattenkirk laukoi kiekon maaliin jatkoerässä.

Samalla Capitals piti sarjan hengissä, sillä tappio olisi tarkoittanut Penguinsille 3-0-johtoa, josta on tunnetusti lähes mahdoton nousta.

Ottelun jälkeinen polemiikki käy kuitenkin rajuna, ja valitettavasti hiukan väärästä syystä: Capitals-puolustaja Matt Niskanen nimittäin tarjoili Penguinsin supertähti Sidney Crosbylle puutavaraa, kun hän iski häntä poikittaisella mailalla päähän.

Syynä polemiikkiin on se, että oliko temppu tahallinen vai vahinko. Ei liene epäselvyyksiä siitä, kuka on mitäkin mieltä. Tässä vielä nopea kertaus videon muodossa siitä, mitä tapahtui:

Zachary Snyder

@Fandings
Did the #Capitals’ Matt Niskanen intentionally hit the #Penguins’ Sidney Crosby in the head during Game 3? Debate: goo.gl/6Ddml2

Syytökset lentelivät

Crosbyn pitkäaikainen joukkuekaveri Chris Kunitz riensi heti ottelun päätyttyä kanadalaisen tueksi. Hänen mielestään temppu oli täysin tahallinen.

– Se on luonnollisesti selvä vahingoittamisyritys. Kaveri on maailman paras pelaaja, hänen uransa huipulla ja dominoi otteluita. Sitten näet mitä tapahtuu, ja seuraavaksi keskustellaan siitä, että kaveri iskee toista poikittaisella mailalla kasvoihin. Luulin, että tuollaiset temput eivät enää kuulu tähän liigaan, mutta olin näemmä väärässä, Kunitz puhisi NBC Sportsin mukaan.

– Pidän Niskasesta ihmisenä, mutta tuo ei ollut kauhean mukava taklaus. Luulen, että laji ei kaipaa tuollaisia.

Niskanen on taasen sitä mieltä, mitä monet ja taas monet Capitals-fanit ovat; temppu ei ollut tahallinen. Hän myönsi yrittäneensä poikittaista mailaa, mutta ei kasvojen alueelle.

– En edes yrittänyt antaa hänelle poikittaista kovinkaan suurella voimalla. Törmäyksen piti tapahtua maalivahdin alueella. Kun tilanne oli alussa, mailani oli noin hänen käsiensä tasolla. Juuri sillä tasolla, jossa hänen numeronsa ovat. Hän yritti kuitenkin luoda tilanteen ja valahti yhä alemmas ja alemmas, ja siinä vaiheessa törmäys tapahtui, Niskanen selitteli.

Capitalsin päävalmentajana toimiva Barry Trotz ei lähtenyt suoranaisesti puolustelemaan Niskasen temppua, vaikkakin häneltäkin löytyi osittainen mielipiteensä asiaan, sillä hän totesti Niskasen poikittaisen olevan ”hockey play”, eli vapaasti suomennettuna ”jääkiekkoon kuuluva tilanne”.

– No tuliko tilanteesta jäähyä? Minä en lähde puolustelemaan ketään. Haluatteko, että puolustelen Alexia (Alexander Ovechkinia)? Sitten oli Kunitzin saalistaminen T.J. Oshie’ta kohtaan, oliko se okei? Tai se yksi tilanne Nicklas Bäckströmin kohdalla, oliko se okei? Minä en lähde väittelemään mistään näistä aiheista, Trotz ilmoitti jyrkästi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.