Ennen tätä kevättä Edmonton Oilers pelasi viimeksi pudotuspeleissä kaudella 2005-06, jolloin se eteni aina Stanley Cupin finaaleihin saakka. Tämän jälkeen onkin ollut hiljaisempaa, vaikka joukkue on päässyt varaamaan jo useana vuonna loistavalla vuorolla.

Menestyminen vaati lopulta vain yhden kaverin; Connor McDavidin. Hänen johdollaan Oilers on noussut uskottavaksi NHL-seuraksi, joskin esimerkiksi se on auttanut, että se löysi todellisen ykkösvahtinsa Cam Talbotin muodossa.

Apuja se sai viime kesänä myös tekemällä sopimuksen Milan Lucicin kautta. Hänen avullaan Oilers on nykyisin kova ja hankala joukkue pelata. Tähän on tykästynyt myös Hockey Night in Canadan legendaarinen asiantuntija, Don Cherry.

– He olivat surkeita ennen. Mutta kohdataanpa faktat, heillä on nyt kaikki nämä isot ja kovat kaverit… annas kun kerron, he ovat kova joukkue. Kukaan ei töni Lucicia ja hänenkaltaisiaan kavereita. Oilers on joukkue, jota ei tönitä, Cherry kertoi ominaiseen tapaansa.

Oilers pelaa tällä hetkellä pudotuspelien toisella kierroksella Anaheim Ducksia vastaan, joka yritti horjuttaa nuorta joukkuetta fyysisellä pelillä. Oilers ei kuitenkaan tästä häiriintynyt ja se voitti lopulta sarjan ensimmäisen kamppailun.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.