Boston Bruins lähti pudotuspelien ensimmäiseen kierrokseen Ottawa Senatorsia vastaan todella haavoittuneena. Sivussa olivat esimerkiksi Torey Krug sekä Brandon Carlo, mikä satutti suuresti joukkueen alakerran pelaamista.

Tästä syystä se joutuikin kutsumaan tulokassopimuksen juuri ennen kevään tosipelejä tehneen Charlie McAvoyn kokoonpanoonsa.

Kaikki olivat tietoisia 19-vuotiaan potentiaalista, mutta todellisuudessa hän oli tästäkin huolimatta todellinen kysymysmerkki.

Mutta McAvoy sai mahdollisuutensa, jonka hän hyödynsi paremmin kuin hyvin: hän pelasi Bruinsissa pudotuspelien toiseksi suurimmat minuutit, keskiarvolta 26:12 per ottelu, jääden tilastosarakkeessa ainoastaan Zdeno Charan taakse.

Nyt McAvoy on saanut kutsun loistavien otteidensa ansiosta Yhdysvaltojen MM-ryhmään. Kyseessä on siis toinen mahtava mahdollisuus nuorelle puolustajalle, josta tiedetään vielä kovin vähän maailman huipputason pelaajia vastaan.

McAvoyn lisäksi Yhdysvallat lisäsi kokoonpanoonsa toisen NHL-puolustajan, Chicago Blackhawksin Trevor van Riemsdykin, jolle maajoukkuepaidassa esiintyminen on ensimmäinen laatuaan.