Boston Bruinsin Patrice Bergeronilla on kovan jätkän maine, eikä syyttä. Esimerkiksi vuoden 2013 finaaleissa kanadalaishyökkääjä kärsi murtuneesta kylkiluusta, revähtäneestä rustosta ja lihaksista sekä sijoiltaan menneestä olkapäästä.

Kovan jätkän titteli on siis täysin ansaittu, sillä tavallinen ihminen ei pystyisi tekemään tässä kunnossa sitten yhtikäs mitään. Bergeron pelasi sen sijaan kivenkovaa finaalisarjaa, missä miestä otettiin kunnolla eikä ketään säälitty.

Nyt, kun Bruinsin kausi loppui jo ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen, on aika jälleen avata mitä vammoja kelläkin pelaajalla oli. Ja jälleen kerran valokeilassa on supermies nimeltään Patrice Bergeron.

Hän nimittäin pelasi läpi kauden tyrän kanssa, jota ilmenee erityisesti urheilijoilla. Ortopediaan keskittyvä sivusto OrthoInfo kertoo vammasta lisää nettisivuillaan:

”Kivulias vamma pehmytkudoksessa nivusen alueella, mikä ilmenee usein urheilussa ja nopeissa suunnanmuutostilanteissa.”

Asiasta kertoi NHL.com:n toimittaja Amalie Benjamin Twitter-tilillään. Hän kertoi samalla myös sen, että vamma saattaa vaatia kesällä jonkinlaisen leikkausoperaation.

Bergeronin kausi ei ollut tehollisesti miehen paras, joskin nyt, kun miehen vammasta kuultiin, ei tämä liene edes suuri ihme. Ja normaalia heikommasta kaudesta huolimatta hän on ehdolla NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavaan Frank J. Selke Trophyyn.

Pudotuspeleissä Bergeron teki kuuteen otteluun kaksi maalia ja yhteensä neljä tehopistettä. Hän pelasi myös rutkasti, keskiarvolta lähes 23 minuuttia per ottelu.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.