Yhdysvaltalaissivusto Pro Hockey Talk on kerännyt kasaan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen viisi uskomattominta tilastofaktaa. Kyseisen kevään ensimmäiset ottelut olivat eittämättä yksiä NHL:n historian mahtavimpia, sillä ensimmäisellä kierroksella edettiin jatkoerään ennätykselliset 18 kertaa.

Joten mikäs sen mahtavampaa, kuin sukeltaa tilastoissa hiukan syvemmälle, ja katsoa ensimmäisen kierroksen ”parhaat palat”. Tilastofaktat on listattu samaan järjestykseen, kuin Pro Hockey Talkin sivuilla.

Pekka Rinteen torjuntaprosentti: 97,6

Jos olet asunut viimeiset päivät kiven alla, tämä saattaa tulla sinulle yllätyksenä: suomalaisvahti Pekka Rinne tiputti lähes omakätisesti Chicago Blackhawksin ensimmäiseltä kierrokselta otteluvoitoin 4-0.

Rinne nappasi ottelusarjassa kaksi nollapeliä, päästi selkänsä taakse yhteensä kolme maalia ja hänen torjuntaprosenttinsa oli 97,6. Uskomaton suoritus, mitä tuskin tarvitsee sen enempää avata.

Evgeni Malkinin tehopisteet: 11

Penguinsin venäläistähti Evgeni Malkin oli Columbus Blue Jacketsia vastaan täysin omissa sfääreissään, sillä hän iski viiteen otteluun kaksi maalia ja yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä.

Se on uskomaton saavutus niin pienessä ottelumäärässä. On otettava myös huomioon se, että Blue Jackets oli koko NHL:n runkosarjan neljänneksi paras joukkue, joten kyse ei suinkaan ollut mistään heittopussista, joskin tällaisia ei NHL:ssä enää nykypäivänä ole.

Tai no, tämän kauden Colorado Avalanche onkin sitten täysin oma tarinansa.

Washington Capitalsin ylivoima: 29,4 %

Capitalsin ylivoima ei ollut ensimmäisen kierroksen kaikista tehokkain, sillä edessä olivat Calgary Flames (37,5 %) sekä Pittsburgh Penguins (33,3 %).

Se oli kuitenkin uskomattoman kova, ja vielä kaiken lisäksi uskomattoman kovassa sarjassa. Capitals eteni siitä jatkoon otteluvoitoin 4-2, mutta kuudesta kamppailusta jopa viisi meni jatkoerään saakka.

Tästä onkin helppo päätellä, että Capitals sinnitteli äärimmäisen tasaisesta otteluparista, Toronto Maple Leafsia vastaan, jatkoon juuri kovan ylivoimansa ansiosta.

Edmonton Oilersin maalintekijät: yhdeksän eri pelaajaa

Oilersin nousu kohti huippua alkoi siitä hetkestä, kun se varasi toissa kesänä Connor McDavidin riveihinsä. Ja kuinkas ollakaan, on se nyt pudotuspelien toisella kierroksella heti McDavidin ensimmäisellä ehjällä ja täydellä kaudella.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Oilers olisi yhtä kuin McDavid. Nimittäin albertalaisseuran riveistä löytyi San Jose Sharksia vastaan rutkasti tulivoimaa, mitä tulee maalintekoon.

McDavid oli toki avauskierroksen tehokkain Oiler (2+2), mutta esimerkiksi Zack Kassian iski ottelusarjassa kaksi voittomaalia.

Muut maalintekijät olivat David Desharnais, Anton Slephysev, Milan Lucic, Oscar Klefbom, Patrick Maroon, Mark Letestu sekä Leon Draisaitl.

Shea Theodoren tehopisteet: 5

Anaheim Duckin tulokaspuolustaja Shea Theodore oli avauskierroksella Calgary Flamesia vastaan ilmiliekeissä, sillä hän saalisti tililleen kaksi maali ja yhteensä viisi tehopistettä.

Se on vain pisteen vähemmän, kuin ensimmäisen kierroksen parhaalla puolustajalla, Erik Karlssonilla, joka saalisti Boston Bruinsia vastaan kuusi tehopistettä.

Kaksikkoa erottaa tosin se fakta, että Theodore kykeni omaan temppuunsa neljässä ottelussa, kun taasen Karlssonilla pisteet kertyivät kuudessa ottelussa.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.