San Jose Sharks murskasi viime yön kamppailussa Edmonton Oilersin hurjin 7-0-lukemin. Se tasoitti samalla sarjan otteluvoitot lukemiin 2-2.

Oilersin päävalmentajana toimiva Todd McLellan osasi omalla tavallaan odottaa jotakin vastaavaa, joskin viime yön lukemat olivat jo todella murskaavat.

Hän kuitenkin viittasi kommenteissaan siihen, että nuori ja kokematon Oilers ei ole vielä täysin sisäistänyt sitä, miten paljon yhden ottelusarjan voittaminen NHL:ssä vaatii. Tyytyväisyyteen ei ole aikaa, tai muutoin tulos on juurikin viime yön kaltainen.

– Tänään opimme suuren läksyn. Tämä osoitti pelaajillemme, että joukkueet voivat pelata myös täysin uudella tasolla. Momentum livahti heti heidän puolelleen ja se oli tärkeä asia pelin kannalta. Kurittomat ratkaisut iskevät vasten kasvoja ja tänään oli vihdoin heidän iltansa, McLellan sanaili NHL:n verkkosivuilla.

”Ei ole aikaa panikoida”

Joukkueen yksi kokeneimmista sotaratsuista on eittämättä Milan Lucic, joka on voittanut muun muassa Stanley Cupin Boston Bruinsin riveissä.

Hän jos kuka tietää mitä kaikkea voittaminen vaatii, ja hänellä olikin omat vinkkinsä nuorelle Oilers-laumalle. Kaikesta tärkeintä on nyt pitää pää kylmänä ja luottaa itseensä.

– Me tarvitsemme kaikilta vähän enemmän. Ei ole aikaa panikoida, kyseenalaistaa itseämme tai epäillä osaamistamme. Meidän on vain ponnahdettava täältä takaisin niin pian, kuin mahdollista, Lucic kertoi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.