Toronton Maple Leafs selvisi monen vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin, jossa se sai vastustajakseen Washington Capitalsin. Maple Leafs lähti sarjaan selvästi altavastaajana, sillä olihan Capitals voittanut koko NHL:n runkosarjan ja sitä kautta saanut kotiedun pudotuspeleihin.

Nyt, kun sarjaa on pelattu kaksi ottelua, voitot ovat tasan 1-1. Maple Leafs-leiri sai kuitenkin eilisessä voitokkaassa ottelussa huonoja uutisia, kun tsekkipuolustaja Roman Polak loukkaantui pahannäköisesti.

Polak loukkasi itsensä, kun Capitals-puolustaja Brooks Orpik taklasi häntä. Taklauksen jälkeen Polak kaatui maahan, jolloin hän väänsi jalkansa. Polak talutettiin pukuhuoneeseen, eikä häntä enää nähty ottelussa. Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock totesikin ottelun jälkeen, että puolustajan kausi on ohi.

Loukkaantumiset vaivanneet Torontoa

Polakin loukkaantuminen kasaa entistä synkempiä pilviä joukkueen ylle, sillä joukkueen riveistä puuttuu jo aikaisemmin venäläispuolustaja Nikita Zaitsev, joka ei ole vielä pelannut pudotuspeleissä otteluakaan.

Runkosarjassa 25-vuotias venäläinen pelasi kaikki 82 ottelua tehoilla 4+32=36, joten loukkaantuminen sattui hänen kannaltaan todella huonoon saumaan.

Päävalmentaja Babcock totesi Capitals-ottelun päätytettyä, että mikäli Zaitsev ei ole pelikunnossa joukkueen seuraavassa ottelussa, hänen tilallaan pelannee toinen venäläispelaaja, Alexei Marchenko.

Sarja siirtyy seuraavaksi Torontoon, jossa pelataan seuraavat kaksi ottelua.