Ottawa Senatorsin ja Boston Bruinsin viime öinen kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen (Senators) tiukkaan voittoon.

Senators kairasi sarjan tasoihin vasta jatkoajalla, kun Dion Phaneuf iski kiekon Bruinsin maaliin vain noin muutaman minuutin pelin jälkeen. Voitto oli Senatorsille elintärkeä juuri sen vuoksi, että se sai aloittaa sarjan kotonaan.

Jos se olisi ollut Bostoniin lähdettäessä ottelusarjassa 2-0-tappiolla, olisi edessä saattanut pahimmillaan olla täysin tekemätön paikka.

”Yksi erityisimmistä hetkistä”

Bruins karkasi ottelun toisen erän puolessa välissä ensimmäistä kertaa johtoon, kun Drew Starfford iski ottelun ensimmäisen osuman.

Tämän jälkeen koettiinkin sitten hetki, mitä Ottawan kaupunki ja käytännössä koko jääkiekkoa seuraava maailma on odottanut: hyökkääjä Clarke McArthur teki ensimmäisen maalinsa kahteen vuoteen.

Tästä piti myös päävalmentaja Guy Boucher, joka on sisäistänyt ensimmäisen kautensa aikana McArthurin tärkeyden seuralle.

– Yksi erityisimmista hetkistä, jonka olen saanut kokea valmentajana. Kun hän nosti kätensä ylös, koko kaupunki teki samoin, Boucher kertoi TSN:n Brent Wallacen mukaan.

McArthur on kärsinyt kevään 2015 jälkeen useista ja taas useista sitkeistä vammoista, ja pitkään pohdittiin jopa sitä, että onko hänellä enää mahdollisuuksia jatkaa uraansa aivotärähdyksien vuoksi.