Anaheim Ducksin kotitaika alkaa lähentelemään uskomattomia lukemia. Siinä missä se oli ennen viime yötä kaatanut Calgary Flamesin kotonaan putkeen jopa 28 kertaa, sai tämä myös viime yönä jatkoa.

Ducks nimittäin voitti Flamesia vastaan pelatun pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisen ottelun. Tälläkään kertaa homma ei ollut helppo, sillä Ducks voitti kamppailun tiukin lukemin, 3-2.

Ottelun viidestä maalista kolme syntyi avauserässä, kun Ducksin Jakob Silfverberg ja Rickard Rakell vei ankkalauman jo 2-0-johtoon. Flamesin Mikael Backlund kuittasi kavennuksen kuitenkin erän loppuun.

Toisessa erässä Sean Monahan löi homman tasoihin, ja tämän jälkeen edettiin pitkään tasalukemissa.

Kuparisen rikkoi lopulta Ducksin supertähti Ryan Getzlaf, joka vei Ducksin johtoon noin viisi minuuttia ennen loppusummerin soittoa. Kyseessä oli Getzlafin jo toinen osuma tälle keväälle.

Flames ei siis onnistunut karistamaan jaloistaan Anaheim-peikkoa, joka on kummitellut jo huhtikuusta 2006 lähtien. Nimittäin tuolloin calgaryläisryhmä on onnistunut nappaamaan edellisen kerran voiton Anaheimista.

Kyseinen putki pitää nyt sisällään 22 runkosarja- ja seitsemän pudotuspeliottelua. On kuitenkin syytä ottaa huomioon, että Flamesille ei riitä sarjan voittoon pelkät kotiottelut, vaan voitto on otettava myös vieraskaukalosta.