NHL:n pudotuspelit vuosimallia 2017 ovat lähes täällä. Kiekko nimittäin tippuu jäähän keskiviikona ja torstain välisenä yönä jopa viidellä eri paikkakunnalla.

Tänä vuonna pudotuspelien alun tulee kuitenkin menettämään mittava joukkio kovan luokan pelaajia.

Aloitetaanpa hallitsevasta mestarista, Pittsburgh Penguinsista, joka on kärsinyt valtaisasta loukkaantumissumasta jo pidemmän aikaa. Poissa on esimerkiksi joukkueen ykköspakki Kris Letang.

Toki seura vahvisti takalinjoja siirtotakarajalla esimerkiksi Ron Hainseyllä ja Mark Streitilla, mutta ykköspakkia sillä ei tällä hetkellä käytännössä ole.

Poissa ovat myös Evgeni Malkin sekä Carl Hagelin, joista ensimmäisenä mainittu on kuitenkin lähellä paluuta. Myös Chris Kunitz on loukkaantumisen vuoksi pelikelvoton.

Boston Bruinsilla poissa on tähtipuolustaja Torey Krug, joka saattaa menettää koko ensimmäisen kierroksen alavartalovamman vuoksi. Krugin virkaveli, Brandon Carlo, on taasen varmuudella sivussa joukkueen ensimmäisestä pudotuspeliottelusta.

Myös Anaheim Ducksin riveistä on poissa kovan luokan puolustaja, sillä Cam Fowler joutui pitkälle sairaslomalle, kiitos Mark Giordanon polvitaklauksen. Ducks-tähti joutuu lepäilemään 2-6 viikkoa.

St. Louis Blues on joutunut tulemaan toimeen ilman Paul Stastnya jo pitkään, eikä hän ole palaamassa kaukaloihin hetkeen, jos päävalmentajana toimivaa Mike Yeo on uskominen. Hän nimittäin kertoi asiasta kysyttäessä, että ”katsotaan”.

Montreal Canadiensilla tilanne ei ole niin paha, sillä ainoastaan Alexei Emelinin uskotaan menettävän New York Rangers -sarjan ensimmäisen ottelun. Tämän jälkeen mistään ei ole varmuutta.

Washington Capitalsin tilanne saattaa olla mahdollisesti vieläkin parempi, sillä vaikka John Carlson menettikin runkosarjan neljä viimeistä ottelua, saattoi kyseessä olla pelkkä varatoimenpide.

Ottawa Senatorsin Marc Methot on ollut sivussa Sidney Crosbyn huitaisusta lähtien, mikä tapahtui viime kuun lopussa. Hän saattaa olla kuitenkin pelikunnossa jo Bruins-sarjan ensimmäisessä ottelussa.

Myös loukkaantumisesta kärsineet Erik Karlsson ja Zack Smith saattavat palata joukkueen kokoonpanoon heti pudotuspelien ensimmäisestä ottelusta lähtien.

Columbus Blue Jacketsin Ryan Murrayn uskottiin palaavan joukkueen kokoonpanoon ennen pudotuspelien alkua, mutta viime tietojen mukaan hän aloittaa kevään sairastuvalta.

Toinen nuori tähtipuolustaja, Zach Werenski, on kuitenkin palaamassa Penguins-sarjan ensimmäiseen otteluun. Hän on kärsinyt viime aikoina olkapäävammasta.

Viime kauden toinen finalisti, San Jose Sharks, on joutunut tulemaan viime aikoina toimeen ilman Logan Couturea ja Joe Thorntonia. Molemmat heistä ovat kuitenkin olleet esimerkiksi joukkueen eilisissä harjoituksissa, joskin molempien pelikunto on yhä vieläkin arvoitus.