Yhdysvaltalaishyökkääjä Alex Galchenyukin tilanne Montreal Canadiensissa ei ollut parhaasta päästä, kun seuran päävalmentajana toimi vielä Michel Therrien. Suurta vastuuta ei nimittäin tullut.

Tilanteeseen piti tulla positiivinen muutos, kun Therrien sai potkut ja tilalle astui Claude Julien.

Jälkiviisaana on kuitenkin helppo todeta, että kenties Therrienillä ei ollut asiassa mitään henkilökohtaista, vaan puhtaasti pelilliset asiat.

Nyt Julien on nimittäin lykännyt Galchenyukin seuran nelosvitjaan, yhdessä Steve Ottin ja Andreas Martinsenin kanssa. Julien olikin haluttua juttuseuraa joukkueen harjoitusten jälkeen, kun media havaitsi ketjumuutoksen omin silmin.

– Minun arvioni mukaan ei ole kyse siitä kenen kanssa pelaat, vaan miten pelaat. Me tarvitsemme tehokkuutta muilta ketjuilta ja hän pystyy tuomaan tätä tuohon vitjaan. Pääpointti on saada tehokkuutta kaikilta ketjuilta, Julien kertoi Montreal Gazettelle.

– Juuri nyt meillä on parempi tasapaino ja enemmän syvyyttä maalintekoa ajatellen. Me emme murehdi asioista yksilötasolla, vaan joukkueen parasta ajatellen. Se sinun on myös tehtävä, jos haluat menestyä pudotuspeleissä.

Canadiens aloittaa oman pudotuspeliurakkansa keskiviikon ja torstain välisenä yönä New York Rangersia vastaan.