Edmonton Oilers pelaa tuloksellisesti parasta jääkiekkoa useaan ja taas useaan vuoteen. Viimeiset kaudet joukkue on nimittäin tarponut syvällä suossa, mutta nyt tunnelin päässä on kirkas valo.

Tästä suuri kiitos menee toissa kesänä varatulle Connor McDavidille, joka pelaa tällä hetkellä ensimmäistä täyttä kauttaan NHL-kaukaloissa. Meno on myös ollu sen mukaista, sillä hän on liigan pistepörssin kärjessä.

McDavid on iskenyt 80 ottelussa 30 maalia ja yhteensä 97 tehopistettä. Kakkosena tuleva Sidney Crosby on sen sijaan saalistanut 74 kamppailussa tehot 43+45 (88).

Kunniaa myös toisaalle

Oilersin viime vuosien yksi suuria ongelmia on ollut myös se, että sillä ei ole ollut luotettavaa maalivahti.

Tähänkin on kuitenkin saatu tänä vuonna korjaus, sillä Cam Talbot on ollut Oilersin tolppien välissä erinomainen.

Itseasiassa Talbot on ollut Oilersin tolppien välissä historiallisen hyvä. Viime yön 4-2-voitto San Jose Sharksista nimittäin takasi sen, että Talbot on nyt Oilersin historian eniten voittoja yhden kauden aikana ottanut maalivahti. Kanadalaisella on niitä nyt tilillä 42 kappaletta.

Talbot jätti viime yön voiton jälkeen legendaarisen Grant Fuhrin kakkoseksi, joten kyseessä on todella kunniakas suoritus.

Mies saa kiittää ennätyksestään eritoten hyökkääjä Milan Lucicia, joka teki viime yön kamppailun kolmannessa erässä puhtaan hattutempun. Oilers voittikin juuri päätöserän lukemin 3-0.