Boston Bruinsin Brad Marchand ansaitsi itselleen kahden ottelun mittaisen pelikiellon annettuaan ”munakoukun” Tampa Bay Lightningin Jake Dotchinille.

Itse temppu aiheutti suuren hälinän etenkin siitä syystä, että vain viikkoja aiemmin Pittsburgh Penguinsin Sidney Crosbyn teki saman tempun, mutta ei saanut tästä minkäänlaista rangaistusta.

Myös Marchand sai osan kritiikistä, sillä hänet on – etenkin aiempina vuosina – opittu tuntemaan likaisena pelaajan. Osa piti myös hänen saamaansa kahden ottelun pelikieltoa turhan lyhyenä.

Ja tähän oli myös syynsä: nyt hyökkääjä joutuu lepäämään ainoastaan loput runkosarjan ottelut ja palaa heti ensimmäiseen pudotuspelikamppailuun.

”Asiat tapahtuvat siellä nopeasti”

Nyt Marchand on vastannut saamaansa kritiikkiin. Kommenttien pääpaino oli siinä, että moni asiaa ihmetellyt ei edes ymmärrä, miten nopeasti asiat NHL-kaukaloissa tapahtuvat.

– Asiat tapahtuvat siellä (kaukalossa) nopeasti. Jos joku teistä on ollut ennen NHL-jäillä, tajuat miten nopeasti kaikki tapahtuu. Oikeastaan ennen kuin et ole tätä kokenut, et välttämättä edes ymmärrä, Marchand kertoi medialle NESN:n mukaan.

– En ole oikeastaan huolissaan miten kukaan muu pukukoppimme ulkopuolella ajattelee. Jääkiekossa tapahtuu asioita ja ainoat ihmiset, joista tässä maailmassa välitän, ovat joukkuekaverini ja perheeni.