Pittsburgh Penguins sai aivan pudotuspelien kynnyksellä todella valitettavia uutisia, kun joukkueen ykköspuolustaja Kris Letang joutui todella pitkälle tauolle loukkaantumisen vuoksi.

Mikäli Penguins aikoo uusia viime kevään Stanley Cup -mestaruutensa, täytyy sen onnistua siinä ilman supertähteään Kris Letangia. Hän on nimittäin sivussa kaukaloista seuraavat 4-6 kuukautta.

– Letang kävi magneettikuvissa helmikuussa ja ne paljastivat, että hänen niskassaan on välilevyn pullistuma, Penguinsin GM:nä toimiva Jim Rutherford kertoi NHL.com:lle.

– Krisin toipuminen eteni ja vielä viikko sitten hän tavoitteli palaavansa pudotuspeleissä, kunnes toipuminen jämähti paikoilleen. Häneltä otettiin uudelleen magneettikuvat ja niistä selvisi, että hän tarvitsee leikkaushoitoa.

Penguinsilla aivan karmaiseva loukkaantumistilanne

Letang on nähty tositoimissa viimeksi helmikuussa. Hänen poissaolostaan huolimatta Penguins on pelannut varsin vahvasti ja se taistelee ainakin teoriassa edelleen NHL:n runkosarjan voitosta.

Tässä kohtaa Rutherfordin pelaajasiirtojen takarajoilla tekemät ratkaisut ovatkin osoittautumassa erinomaiseksi. Hän nimittäin vahvisti joukkueensa alakertaa kokeneilla Mark Streitilla sekä Ron Hainseylla.

Tällä hetkellä joukkueen alakerrasta ovat niin ikään loukkaantumisten vuoksi sivussa Trevor Daley ja Olli Määttä. He ovat kuitenkin mahdollisesti palaamassa kokoonpanoon pudotuspeleihin mennessä.

Ylipäätään Penguins kärsii kauden tärkeimmillä hetkillä karmaisevasta loukkaantumiskierteestä. Edellä mainitun puolustajakolmikon lisäksi poissa ovat niin ikään Matt Cullen, Carl Hagelin, Chris Kunitz, Evgeni Malkin ja Bryan Rust.