Harvoin kukaan pääsee toteuttamaan unelmansa NHL:ssä pelaamisesta pelattuaan aiemmin vain alasarjoissa. Mutta se, että unelma toteutuu kahdesti?

No, näin on nyt kuitenkin käynyt Pennsylvaniasta lähtöisin olevan ja siellä edelleen asuvan Eric Semborskin kohdalla. Aiemmin kuluvalla kaudella hänet hälytettiin Chicago Blackhawksin kakkosvahdiksi, ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan ja nyt sama toteutui Flyers-paidassa.

Philadelphia Flyers

@NHLFlyers
Per #Flyers GM Ron Hextall, serving as emergency back up to goaltender Anthony Stolarz is Eric Semborski. #NJDvsPHI

Ensimmäisellä kerralla hänet kutsuttiin Scott Darlingin kakkosvahdiksi, kun Corey Crawford joutui jäädä Blackhawksin ottelusta sivuun umpilisäkkeen tulehduksen vuoksi. Tällä kertaa hänet nostettiin kakkosvahdiksi kesken ottelun, Flyersin tshekkivahti Michal Neuvirthin lyyhistyttyä kesken ottelun.

Blackhawksia edustettuaan hän puhui avoimesti toteutuneesta unelmasta, saatuaan olla mukana NHL:ssä. Hän kuitenkin lisäsi, että kaikkein parasta olisi ollut ”pelaaminen” Flyersissa ja nyt myös se toteutui.

– Minun täytyi ottaa luistimet jalasta ja lähteä hallille niin nopeasti kuin pystyin. En voinut uskoa sitä todeksi, kun kävelin halliin sisään, nykyisin junioreita valmentava Semborski totesi Blackhawks-pestinsä jälkeen Chicago Tribunen artikkelissa.

– Unelmastani tuli totta. Oli mukava hengailla näiden jätkien kanssa. He tekivät oloni tervetulleeksi ja alkoivat heti vitsailla.

Semborski on pelannut maalivahdin urallaan ainoastaan yliopistossa alasarjatasoja, jotka ovat siis enemmän kuin kaukana NHL:stä. Ammattilaisotteluista hänellä ei ollut siis ennen tätä kautta mitään kokemusta.

Viimeksi 23-vuotias yhdysvaltalaisvahdin, joka lopetti pelaajauransa kauden 2014-15 jälkeen, kunniaksi teetettiin aito jääkiekkokeräilykortti ja nähtäväksi jää, että tullaanko sellainen näkemään myös Flyers-komennuksen myötä.