Detroitissa koetaan tänä keväänä varsin outoja hetkiä, sillä Red Wings jää pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäisen kerran sitten kauden 1989-1990.

Monet ovatkin sitä mieltä, että Detroitissa olisi parasta aloittaa uudelleenrakennus, jotta seura saataisiin nopeasti palautettua menneiden päivien loistoonsa.

Seuran GM:nä vuodesta 1997 toimineella Ken Hollandilla on sopimus vielä ensi kaudesta, ja vaikka Red Wingsin pitkä pudotuspeliputki katkeaa, Holland ei aio jättää seuraa.

– Kysyin häneltä (Hollandilta), onko mahdollisuutta, että hän siirtyisi sivuun. Hän on 61-vuotias, hänellä on ollut loistava ura, joten kysyin, onko hän tuntenut, että olisi aika tehdä jotain muuta, mutta hän vastasi ’ei’, Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedmann totesi kanavan lähetyksessä.

– Hänellä on vielä ensi vuosi sopimusta, hän aikoo palata takaisin ja hän rakastaa sitä. Hän oli Red Wingsin mukana menestysvuosien aikana ja hän haluaa palauttaa joukkueen takaisin sinne, minne se kuuluu.

Jääkö uudelleenrakennus haaveeksi?

Red Wings pääsee kesällä varaamaan pitkästä aikaa korkealta, sillä se on NHL:n viimeisten joukkueiden joukossa.

GM Holland ei kuitenkaan usko, että joukkueen täydellinen hajottaminen tai uudelleenrakennus tulee kysymykseen, sillä hän ei usko, että tällä tavalla saavutetaan mitään.

– Me haluamme olla kilpailullisia. Olen toimitusjohtaja, ja niin kauan, kun olen tässä työssä, haluan meidän olevan niin hyviä kuin mahdollista, Holland totesi Sportsnetin radiolähetyksessä.

– En usko joukkueen hajottamiseen tai massiiviseen uudelleenrakennukseen, koska en usko, että silloin voit taata lopputulokseksi Stanley Cupeja tai dynastiaa. Voit mennä täysin eri suuntaan.