Nykyisin Toronto Maple Leafsin päävalmentajana toimivaa Mike Babcockia pidetään yleisesti ottaen yhtenä maailman parhaista valmentajista.

Babcock on tällä hetkellä NHL:n parhaiten palkattu päävalmentaja. Hän on valmentajana myös Stanley Cup -voittaja, kaksinkertainen olympiavoittaja ja maailmanmestari, eikä hänestä kovinkaan usein kuule puhuttavan pahaa.

Toki hän on myös äärimmäisen vaativa valmentaja, joka odottaa pelaajiltaan sitä parasta suoritusta joka ilta. Ja, jos sitä ei tule, niin sitten sitä luistellaan vaikka pimeässä jäähallissa, minkä kautta se paras osaaminen kaivetaan esille.

Mutta, mikäli puolustajalegenda Chris Cheliosia on uskominen, niin kaikissa piireissä Babcock ei ole suosittu valmentaja. Itse asiassa kaukana siitä.

– Yksikään veteraanipelaaja, joka on vapaa agentti, ei halua pelata Mike Babcockille. Minä halusin, koska halusin pelata Detroitissa, mutta tein sitten mitä tahansa, niin en kyennyt voittamaan häntä puolelleni, Chelios avautuu CBS Detroitin haastattelussa.

Chelios pelasi Babcockin alaisuudessa yhteensä neljän kauden ajan, vuosina 2005-09, ja oli siis voittamassa hänen kanssaan yhdessä Stanley Cupia. Hän siis tietää mistä puhuu.

”Vielä enemmän auttaa se, että ”Babs” ei ole täällä”

Nykyisin Detroitissa on kuitenkin eri meininki, Jeff Blashillin toimiessa päävalmentajana. Kun sen lisäksi seura muuttaa ensi kaudeksi upouuteen kotihalliin, joka kantaa nimeä Little Caesars Arena, alkaa Red Wings olla jälleen houkutteleva vaihtoehto vapaille agenteille.

CBS Detroitin mukaan myös Joe Louis Arenan kunto vaikutti niin ikään vapaiden pelaajien ratkaisuihin, sillä fasiliteetit olivat muissa NHL-kaupungeissa aivan eri luokkaa.

– Uskon, että se (uusi areena) tulee auttamaan paljon ja vielä enemmän auttaa se, että ”Babs” ei ole enää täällä, koska vapaat pelaajat eivät oikeasti halunneet pelata hänelle ja hän ei pitänyt kovinkaan monesta ihmisestä.

– Eikä tässä ole mitään henkilökohtaista. Hänen alaisuudessaan on yksinkertaisesti vain vaikea pelata etenkin, jos olet veteraanipelaaja. Jos taas olet nuori kaveri, niin silloin se on mahtavaa.

Sinällään Cheliosin puheissa vaikuttaa olevan paljon perää, sillä Red Wings on ollut muun muassa Ryan Suterin ja Zach Parisen kaltaisten pelaajien kintereillä, mutta ei ole koskaan onnistunut houkuttelemaan oikeasti niitä kovimpia nimiä vapailta markkinoilta, siis Babcockin aikakaudella.