Toronto Maple Leafsin ja Florida Panthersin viime öisessä kamppailussa nähtiin eriskummallinen tapahtumasarja, jonka pääosaa esitti Maple Leafs -puolustaja Roman Polak.

Mies nimittäin joutui rangaistusaitioon korkean mailan vuoksi, vaikka todellisuudessa hän ei ollut tehnyt jäähyyn johtaneessa tilanteessa mitään väärää.

Toki tilanteessa ottavana osapuolena ollut Panthers-hyökkääjä Jonathan Huberdeau sai osuman naamaansa, mutta tämä ei johtunut Polakin korkeasta mailasta, vaan siihen tulleesta kiekosta.

Huonosta kulmasta johtuen tuomari näki kuitenkin tilanteen siten, että Polak olisi huitonut korkealla mailalla, minkä vuoksi hänet lähetettiin rangaistusaitioon.

Mutta sitten…

…tapahtui jotakin kummallista. Tuomaristo päättikin tarkastaa tilanteen nauhalta, josta todella kävi ilmi, että Polak oli lähetetty jäähylle täysin syyttä. Täten hänet käytiinkin vapauttamassa boksin puolelta ja hän sai jatkaa ottelua täysin normaalisti.

– Totta puhuakseni en ollut aluksi kovinkaan iloinen, sillä tiesin, että se ei ollut jäähy. He (tuomarit) ovat kuitenkin myös ihmisiä ja he tekevät virheitä. Oli jopa yllättävää, että he päättivät perua tuomion, enkä ole nähnyt koskaan urallani vastaavaa, Polak kertoi NHL.com:n mukaan.

– Tuomari tuli luokseni ja kertoi, että he tekivät virheen ja että he halusivat korjata sen. Se oli todella tyylikäs teko heiltä.