Ja niin siinä sitten kävi. Nimittäin Detroit Red Wingsin mittava putki pudotuspeleissä on virallisesti ohi. Koko kauden huomioon ottaen tämä ei ole kovinkaan järisyttävä yllätys, mutta kaiken kaikkiaan se on monelle musertava uutinen.

Red Wings pelasi pudotuspeleissä putkeen vuodet 1991-2016. Se tekee yhteensä 25 vuotta. Ja se on paljon se. Red Wingsin putken katkettua pisimmästä putkesta vastaa nyt Pittsburgh Penguins, joka on lukemassa 11.

Helene St. James

@HeleneStJames
NHL playoff streaks:
BOS 29 (1968-1996)
CHI 28 (1970-1997)
STL 25 (1980-2004)
Red Wings 25 (1991-2016)
PIT now longest active at 11

Uskomaton putki ja uskomattomia asioita

Red Wingsin 25 vuoden mittainen putki piti sisällään monia hienoja asioita. Seura otti sen aikana muun muassa kuusi runkosarjan voittoa, eteni finaaleihin kuudesti ja voitti Stanley Cupin neljästi.

Punasiivet voitti putken aikana yli 1 100 runkosarjaottelua. Joukkueen riveissä pelasi tänä aikana esimerkiksi Steve Yzerman, Sergei Fedorov, Nicklas Lidström, Pavel Datsyuk, Tomas Holmstrom, Brendan Shanahan ja monia ja taas monia muita.

Red Wingsin riveissä kiekkoilee yhä edelleen todellinen seuralegenda, Henrik Zetterberg, joka oli uutisen varmistuttua äärimmäisen pettynyt.

– Juuri nyt on vaikea puhua siitä, sillä olet yksi suuri osasyy siihen, miksi putki ei jatkunut, Zetterberg kertoi NHL.com:n Nicholas J. Cotsonikalle.

Kausi on ollut Red Wingsille senkin suhteen rankka, että sen pitkäaikainen omistaja Mike Ilitch menehtyi aiemmin tänä vuonna. Lisäksi se joutuu hyvästelemään pitkäaikaisen kotinsa, Joe Louis Arenan, sillä se siirtyy uuteen areenaan ensi kaudeksi.

– Me olemme tarjonneet faneillemme mahtavaa jääkiekkoa viimeisen neljännesvuosisadan ajan. Tämän oli kuitenkin tapahduttava. Tämän oli tapahduttava, Red Wingsin vanhempi varapuheenjohtaja Jimmy Devellano kertoi.