Detroit Red Wingsin tulokastähti Anthony Mantha aiheutti jatkoajalla iskemällään voittomaalilla harmaita hiuksia Montreal Canadiensille.

Canadiens kamppailee tällä hetkellä kiivaasti Atlantin divisioonan ykkössijasta ja sitä kautta vahvoista lähtöasetelmista pudotuspeleihin. Kotiottelussaan Red Wingsiä vastaan se olisikin tarvinnut kipeästi pisteitä, kun Ottawa Senators kaatoi omassa ottelussaan Boston Bruinsin 3-2-vieraslukemin.

Mutta Manthaa ei kiinnostanut tippaakaan kanadalaisseuran haaveet. Hän nimittäin näytti, miksi myös hänen olisi aika saada enemmän palstatilaa kaikkien muiden tulokaspelaajien hehkutuksen keskellä.

Isokokoinen 22-vuotias kanadalaislaituri näytti nimittäin, että vaikka varsi on 195-senttinen ja 97-kiloinen, kädet käyvät siitäkin huolimatta. Ainakin Canadiensin maalilla torjunut Carey Price, ja muut joukkueen pelaajat, allekirjoittavat varmasti Red Wings -nuorukaisen maalin jälkeen tämän väitteen.

Kyle

@KyleWIIM
Anthony Mantha with the game-winner in overtime.

Täytyy myöskin sanoa, ettei tuossa Manthan laukauksessakaan ole todellakaan mitään valittamisen aihetta. Hän nimittäin jätti yhden maailman parhaista maalivahdeista ilman mitään mahdollisuuksia.

Mantha on pelannut kuluvan kauden aikana nyt 55 otteluun tehot 15+19. Kaiken lisäksi hänen tehotilastonsa on upea +12, vaikka Red Wingsin kausi on ollut kaukana helposta.

Red Wingsin ensimmäisestä maalista vastasi Justin Abdelkader, avauserässä iskemällään ylivoimaosumalla. Artturi Lehkonen puolestaan pakotti ottelun ajassa 57:31 jatkoajalle tällä upealla laukauksellaan.

Lehkonen on Manthan tapaan tulokaspelaaja ja hän on tehnyt kuluvalla kaudella 64 otteluun tehopisteet 13+6.