7. helmikuuta jääkiekkoa seuraava kansakunta sai kuulla shokeeraavia, mutta samalla edes jollain tasolla odotettuja uutisia: Boston Bruins on vapauttanut päävalmentaja Claude Julienin tehtävistään.

Julienin matka jatkui lopulta Montreal Canadiensiin, joten hänen ei tarvinnut kauaa työttömänä oleilla. Sen sijaan Bruins palkkasi väliaikaiseksi päävalmentajakseen Bruce Cassidyn, eikä se ole ainakaan tähän mennessä katunut päätöstään.

Siinä missä Calgary Flames porskuttaa NHL:n kuumimpana joukkueena tällä hetkellä 10 ottelun mittaisessa voittoputkessa, ei Bruins jää kovinkaan kauas tästä. Se on nimittäin pelannut Cassidyn alaisuudessa nyt 14 ottelua, joista se on voittanut komeat 11 voittoa.

Toki kolme kärsittyä tappiota ovat tulleet kaikki varsinaisella peliajalla, joten lisäpisteitä ei Bruins ole voittojensa lisäksi tienannut.

Takaisin pudotuspeleihin?

Bruins pelasi Julienin alaisuudessa vielä Stanley Cupin finaaleita kauden 2012-13 päätteeksi, mutta Chicago Blackhawks oli tuolloin parempi otteluvoitoin 4-2.

Seuraavana vuonna karhupaidat raivasi tiensä vielä pudotuspeleihin, mutta tuolloin tie tyssäsi toisella kierroksella Montreal Canadiensin vastaan. Sen jälkeen onkin sitten ollut hiljaisempaa, eikä Bruins ole edennyt kevään tosipeleihin enää vuoden 2014 jälkeen.

Viime sesongin aikana tämä oli todella lähellä, mutta loppukauden sulamisen vuoksi se jäi pelkäksi haaveeksi.

Haaveeksi se näytti jäävän myös tällä kaudella, mutta Cassidyn kurssinmuutos on nostanut bostonilaisseuran takaisin pudotuspelikamppailuun.

Tällä hetkellä Bruins majailee Atlantin divisioonan kolmantena, Montreal Canadiensin ja Ottawa Senatorsin perässä. Matkaa viivan huonommalle puolelle on viisi pistettä, joskin niskaan hönkivä New York Islanders on pelannut yhden ottelun vähemmän.