Winnipeg Jetsin Blake Wheelerillä oli kana kynittävänä Pittsburgh Penguinsin Evgeni Malkinin kanssa.

Kaikki sai alkunsa joukkueiden viime kohtaamisesta, kun Malkin taklasi Wheeleriä pimeästä kulmasta, avojäällä. NHL ei antanut venäläistähdelle sanktioita tilanteesta, joten asia jäi elämään ja odottelemaan joukkueiden seuraavaa kohtaamista.

Viime yönä tuo kohtaaminen sitten nähtiin ja niin nähtiin myös Malkinin ja Wheelerin välinen tappelu. Jets-kapteeni vei yksimielisellä päätöksellä väännön nimiinsä, kuten alla oleva video osoittaa.

Marina Maher

@marinakmaher
Blake Wheeler gets his revenge on Evgeni Malkin

Malkin tuskin oli kovinkaan halukas lähtemään nyrkkihippasille Wheelerin kanssa, mutta hän päätti kuitenkin kunnioittaa hienolla tavalla niin sanottua pelaajien välistä herrasmiessäännöstöä ja antoi Jets-hyökkääjälle mahdollisuuden kuitata tilanne.

Samaa positiivista tappeluhenkeä nähtiin myös tappelun jälkeen. Wheeler nimittäin taputti Malkinia tilanteen jälkeen selkään, mikä oli siis selkeä kiitos ja kunnianosoitus Penguins-pelaajan suuntaan siitä, että tämä itse vastasi teoistaan.

Hetkeä myöhemmin todelliset raskassarjalaiset ottivat toisistaan mittaa, kun pitkän NHL-uran luonut Jetsin Chris Thorburn ja Penguinsin Tom Sestito pudottivat hanskat. Heidän välinen tappelu kesti huikeat minuutin ja kahdeksan sekuntia, sillä kumpikaan ei halunnut tuomareiden puuttuvan tilanteeseen.

Tämän tappelun voittajan ratkaiseminen olisikin nyrkkeilytermein mitä todennäköisimmin joko ”ratkaisematon” tai päätös syntyisi vähintäänkin hajaäänin.

Siinä, mitä tapahtui noin kymmenen minuuttia myöhemmin, ei ollut enää mitään tietoa kunnioituksesta, vaan päinvastoin: Sestito sikaili oikein huolella, kun hän taklasi todella törkeästi Jets-puolustaja Tobias Enströmiä takaapäin ja lensi suihkuun. Häntä odottaneekin melkoinen pelikielto, mikäli NHL:n kurinpitäjät ovat tällä kertaa yhtään hereillä.

Kannanoton tilanteeseen, kuten myös videon siitä, voit katsoa TÄÄLTÄ.