Winnipeg Jetsin ja Pittsburgh Penguinsin välinen avauserä oli kuumaakin kuumempi ja mukaan mahtui, ikävä kyllä, Penguins-peluri Tom Sestiton sikamainen taklaus.

Ottelun tiedettiin jo ennakkoon olevan tulikuuma joukkueiden edellisen kohtaamisen myötä. Penguinsin tähtipelaaja Evgeni Malkin nimittäin taklasi rumasti Jetsin Blake Wheeleriä edeltävässä keskinäisessä kohtaamisessa.

Niinpä Penguins päätti tuoda kaukaloon, niin sanotusti Malkinin turvaksi, lähes yksinomaan tappeluista ja törkyilystä kaukalossa tunnetun Sestiton.

Avauserässä läikkyikin sitten ylitse heti pahemman kerran. Ensiksi kaukalossa nähtiin vain kolmen minuutin pelaamisen jälkeen kaksi tappelua, kun ensiksi Wheeler ja Malkin ottivat toisistaan mittaa, ja sen jälkeen vuorossa olivat Sestito ja Chris Thorburn.

Tappeluiden osalta asiat pysyivät kuitenkin vielä asiallisina, mutta ajassa 13:10 nähtiin jotain sellaista, mikä ei kuuluu jääkiekkokaukaloon. Sestito kävi nimittäin taklaamassa todella törkeästi Jets-puolustaja Tobias Enströmiä.

Itse ottelu päättyi lopulta Penguinsin 7-4-voittoon. Isäntien osalta maaliverkkoja ovat heiluttelivat Shawn Matthias, Nikolaj Ehlers, Dustin Byfuglien ja Marko Dano. Vierailta maalinteosta vastasivat hattutempun iskenyt Nick Bonino ja kaksi maalia ja kolme tehopistettä nakuttanut Malkin sekä kertaalleen maaliverkkoja venyttäneet Justin Schultz ja Joseph Guentzel.

Toimittajan sana: Nyt on sitten aika olla hereillä kurinpitäjät!

Kyseessä oli täysin tahallinen temppu ja selkeä vahingoittamisyritys. Toisin sanoen Sestito asetti Enströmin terveyden uhan alle.

Joukkuekavereiden puolustaminen kuuluu NHL-kaukaloihin ja Sestito hoiti roolinsa vielä asiallisesti tapellessaan Thorburnin kanssa, mutta sen sijaan hänen taklauksellaan ei ollut enää mitään tekemistä omien puolustamisen kanssa. Ymmärtääkseni suojelijan tehtävänä onkin lähinnä läsnäolollaan rauhoittaa ottelutapahtumia ja nyt siitä ei ollut tietoakaan.

Tässä kohtaa NHL:n kurinpitäjien onkin syytä olla asialla ja ennen kaikkea hereillä. Sestiton kaltaisille pelaajille ei ole enää tilaa NHL:ssä, ja koska hänellä on aiempaakin historiaa pelikieltojen suhteen, tulee kurinpitoelimen pitää huoli siitä, ettei tätä kaveria nähdä enää hetkeen kaukalossa.

Vertailukohtaa tulisikin hakea Raffi Torresista, joka niin ikään entisenä ”rikkojana” sai puolen kauden mittaisen pelikiellon muutama vuosi sitten, kun hän taklasi Sestiton tavoin täysin pimeästä kulmasta Anaheim Ducksin Jakob Silfverbergiä.

Tässä kohtaa Penguinsin päätöstä tuoda Sestito, joka on viimeisen kahden kauden aikana pelannut vain hieman yli kymmenen NHL-ottelua, tähän ennakkoon kuumaan otteluun täysin harkitsemattomana. Kuten siis edellä olevassa twiitissäkin todetaan, häpeä Pittsburgh Penguins.

Luonnollisesti samat sanat voidaan sanoa sikamaisesta Sestitosta, joka muuten keräsi jääaikaa ainoastaan minuutin verran. Hänen käyttötarkoituksensa oli siis varsin selvä Penguinsin osalta, mikä on säälittävää.