Avalanchen päävalmentaja vertasi Mikko Rantasta Laineeseen ja Matthewsiin – ”Heitetty suoraan liekkien keskelle”

© Kuva: Getty Images

Vaikka Colorado Avalanchen kausi on ollut tähän mennessä yksi suuri fiasko, ei seuran fanien ole tarvinnut jäädä täysin tyhjin käsin.

Tästä oivana esimerkkinä toimii muuan Mikko Rantanen, joka pelaa ensimmäistä täyttä kauttaan Avalanchen riveissä. 19-vuotias suomalainen on suoriutunut urakastaan hyvin, sillä 60 ottelua on tuottanut 14 maalia ja yhteensä 30 tehopistettä.

Vaikka Rantanen onkin muita huipputulokashyökkääjiä, Patrik Lainetta (59) ja Auston Matthewsia (55), pisteissä ja maaleissa perässä, uskalsi Avalanchen päävalmentaja Jared Bednar nostaa suomalaisen näiden kahden rinnalle vertailussaan.

– Iso tilasto, mikä pomppaa muita tulokashyökkääjiä katsoessa silmilleni on se, että hän pelaa reilut 18 minuuttia joka ilta. Se on mielestäni isoin numero tulokashyökkääjistä, myös Laine ja Matthews mukaanluettuna, Bednar sanaili toissa päivänä Avalanchen verkkosivuilla.

– Hän ei ehkä ole niin suojassa, kuin nuo kaksi kaveria (Laine ja Matthews), sillä heidän joukkueensa ovat tällä kaudella laadultaan syvempiä. Rantanen on heitetty siis suoraan liekkien keskelle, mutta hän on tehnyt hyvää työtä.

Ja tottahan Bednar turisee. Rantanen on todella tulokashyökkääjien peliaikakuningas, mutta vain pienellä erolla. Hän on pelannut tällä kaudella keskiarvolta 18:05 minuuttia per ottelu, kun taasen Laineen vastaava lukema on 18:04.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.