Tästä se lähtee! Vegas Golden Knights teki historiansa ensimmäisen pelaajasopimuksen

© Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knights vahvistettiin virallisesti NHL:n 31 seuraksi noin tuntia ennen pelaajasiirtojen takarajaa ja sen myötä se sai mahdollisuuden alkaa operoida myös pelaajamarkkinoilla.

Tähän kuuluu esimerkiksi vapaiden pelaajien kiinnittäminen seuraan ja niinpä meillä on, arvon naiset ja herrat, ilo ja kunnia kertoa Golden Knightsin tehneen seurahistoriansa ensimmäisen pelaajasopimuksen.

Vegasilaisseuran historian ensimmäinen sopimuspelaaja on 21-vuotias Reid Duke, jonka Minnesota Wild aikanaan varasi vuoden 2014 varaustilaisuudessa 169 pelaajana.

Duke pelasi varausvuottaan edeltäneet kaudet WHL-seura Lethbridge Hurricanesissa, mutta kaudeksi 2014-15 uudeksi seuraksi valikoitui samaisen sarjan Brandon Wheat Kings. Siellä hän pelaa nyt siis kolmatta kauttaan; runkosarjaotteluita on kertynyt tilille 174 kappaletta, tehoin 88+92, ja siihen päälle hän on pelannut 27 pudotuspeliottelua pistein 8+17.

Golden Knightsin virallisella Twitter-tilillä todettiin mielenkiintoinen yksityiskohta Reidin sopimukseen liittyen: viimeiseen 26 vuoteen hän on ensimmäinen laajennusseuran kiinnittämä pelaaja, joka ei ole maalivahti.

Duke, joka viihtyy sekä keskellä että vasemmassa laidassa, pelaa kautensa loppuun WHL-seurassaan ja liittyy kesällä uuden seuransa matkaan nuorten pelaajien kehitysleirin muodossa.

183-senttinen ja 87-kiloinen kanadalainen, joka ampuu oikealta, allekirjoitti uuden seuransa kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen. Häntä pidetään vahvana kahden suunnan pelaajana.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!