Patrik Laine on tällä kaudella näyttänyt, miksi hänet valittiin viime kesän varaustilaisuudessa heti Auston Matthewsin jälkeen numerolla kaksi. Laine iski juuri yön NHL-kierroksella jo kauden 32. maalinsa, kun Winnipeg Jets murjoi Colorado Avalanchen maalein 6-1.

Samalla Laine nousi suomalaistulokkaiden kaikkien aikojen tilastossa tasoihin Jari Kurrin kanssa, joka onnistui iskemään 32 maalia omalla tulokaskaudellaan. Vasta 18-vuotias Laine nousi samalla kuudenneksi oman ikäistensä pelaajien listalla.

StatsCentre

@StatsCentre
In #NHLJets romp over hapless #Avalanche, Patrik Laine scored another (plus assist) to tie for 6th on this list of sensational 18 year olds

Kuten yllä olevasta kuvasta voi huomata, Laineella on mahdollisuus nousta vieläkin korkeammalle listalla, sillä hän täyttää 19 vuotta vasta huhtikuussa. TSN-kanavan mukaan Laine on 41 maalin vauhdissa, joten tuolla määrällä hän nousisi listalla toiseksi, heti Dale Hawerchukin jälkeen.

Tavares, Stamkos, Hall…

Laineen maalitahti on tällä kaudella ollut hurjaa, sillä 32 maalia ovat suurin lukema tulokaspelaajien keskuudessa sitten kauden 2006-2007, kun Pittsburgh Penguinsin kaksinkertainen Stanley Cup -voittaja Jevgeni Malkin iski 33 maalia 78 ottelussa.

BucciOT.Com

@Buccigross
Patrik Laine (WPG): 32nd goal of the season...Laine's 32 goals are most by rookie since Evgeni Malkin scored 33 in 2006-07.

Vertailun vuoksi muun muassa John Tavares (24 maalia), Steven Stamkos (23) sekä Taylor Hall (22) ovat jääneet jo Laineen taakse tulokaskauden maaleissa.

Aktiivipelaajista ainoastaan Alex Ovechkin (52), Sidney Crosby (39), Michael Grabner (34) ja siis Malkin (33) ovat enää hänen edellään. Laine on tällä hetkellä 32 maalillaan tasoissa Logan Couturen kanssa, joka latoi yhtä montaa maalia omalla tulokaskaudellaan 2010-2011.