Pudotuspeleihin tällä hetkellä matkalla olevan Columbus Blue Jacketsin GM:nä toimiva Jarmo Kekäläinen teki Trade Deadline -päivän ensimmäisen hankintansa.

Ohiolaisseuran alakertaan siirtyy kokenut puolustaja Kyle Quincey, joka pelasi ensimmäistä kauttaan New Jersey Devilsissä, edustettuaan sitä ennen edelliset viisi ja puoli kautta Detroit Red Wingsissä.

31-vuotias Quincey tulee mitä todennäköisimmin Blue Jacketsiin taistelemaan samasta pelipaikasta suomalaispuolustaja Markus Nutivaaran kanssa. 22-vuotias suomalaispuolustaja on pelannut koko kauden NHL:ssä, keräten tililleen yhteensä 53 ottelua, tehoin 2+5.

TSN:n Trade Center -studiossa useat asiantuntijat näkivät Quinceyn varastavan, ainakin lähtökohtaisesti, Nutivaaran paikan juuri kokemuksensa ansiosta viimeistään pudotuspeleihin mennessä. Tämä selittyy kokemuksella, sillä Quincey on pelannut NHL:ssä vaikuttavat 548 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehot 34+118.

Quinceylla on vyöllään myös pudotuspeliotteluita, tarkalleen ottaen 54 ottelua seitsemältä eri NHL-kaudelta, sekä Red Wingsin että Colorado Avalanchen paidoista.

Vaihtokaupassa toiseen suuntaan matkaa 26-vuotias puolustaja Dalton Prout, joka on pelannut NHL-urallaan 224 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehopisteet 6+27.

191-senttisen ja 104-kiloisen voimahyökkääjän sopimus kattaa myös tulevan kauden, joten toisin kuin Quincey on lähtökohtaisesti Blue Jacketsille, hän ei ole Devilsille pelkästään rental-pelaaja.

Kohta lisää…

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.