Koko NHL-uransa ajan Los Angeles Kingsiä edustanut hyökkääjä Dwight King on kaupattu Itäiseen konferenssiin ja tarkalleen ottaen Montreal Canadiensiin.

King ei ole enää ”Kuningas Kuninkaallisissa”, vaan tästä eteenpäin sanaleikki on ohitse ja hän on puhtaasti Dwight King Montreal Canadiensissa. Kanadalaisseura nimittäin hankki hänet riveihinsä, antaen vastineena neljännen kierroksen ehdollisen varausvuoron (2018).

Siirrosta kerrottiin Montreal Canadiensin virallisella Twitter-tilillä.

King on jo Canadiensin neljäs hankinta viimeiseen kahteen vuorokauteen, sillä aiemmin se on hankkinut jo puolustajat Jordie Bennin ja Brandon Davidsonin sekä hyökkääjä Steve Ottin.

27-vuotias isokokoinen kanadalaislaituri saattaa osoittautua erittäinkin arvokkaaksi hankinnaksi Canadiensin GM:nä toimivalta Marc Bergeviniltä. King on nimittäin ollut äärimmäisen tärkeä syvyyspelaaja molemmissa Kingsin Stanley Cup -voitoissa (2012, 2014) ja hän tuokin melkoisen määrän arvokasta voittamisen kokemusta mukanaan rajan toiselle puolen.

Kingsin ensimmäisenä mestaruuskeväänä hän teki 20 otteluun tehot 5+3 ja toisena 26 otteluun pisteet 3+8. Kokonaisuudessaan hänellä on tilillään 348 runkosarjaottelua (52+56) ja 69 pudotuspeliottelua (10+15).

Kuluvalla kaudella King ehti pelata Kingsin paidassa 63 ottelua ja hän teki niissä otteluissa pisteet 8+7. Tahti muutamasta aiemmasta kaudesta on siis hiipunut hieman, joten maisemanvaihto saattaa olla hyvä asia 193-senttiselle ja 104-kiloiselle voimahyökkääjälle.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.