Dallas Stars on aloittanut odotetusti niin sanotun tyhjennysmyyntinsä, kun se päätyi ykköstähtensä Jamie Bennin näkökulmasta rajuun ratkaisuun.

Teksasilaisseura nimittäin kauppasi Jamien veljen, Jordie Bennin, Montrealiin, kerrotaan Canadiensin Twitter-tilillä. Toiseen suuntaan kaupassa matkaavat neljännen kierroksen varausvuoro ensi kesän varaustilaisuuteen sekä puolustaja Greg Pateryn.

Pettymyksellisen kauden pelannut Stars jää lähestulkoon satavarmasti pudotuspelien ulkopuolelle, sillä joukkue on jäänyt jo yhdeksän pisteen päähän viimeisestä tarjolla olevasta villi kortti -paikasta. Tästä syystä seuran GM:nä toimivan Jim Nillin onkin uskottu olevan myyjäosapuolia pelaajasiirtojen takarajalla.

Montreal Canadiens sen sijaan on matkaamassa pudotuspeleihin, vaikka senkään paikka kevään auringossa ei ole missään nimessä kirkossa kuulutettu. Joka tapauksessa se on tällä hetkellä kiinni pudotuspelipaikassa ja tavoittelee isoja asioita tänä keväänä.

29-vuotias Benn onkin oiva syvyyshankinta Canadiensin GM:nä toimivalta Marc Bergeviniltä. 29-vuotias kanadalainen ei ole mikään kiekollisen pelin ruumiillistuma, mutta tarjoaa presensillään fyysistä voimaa ja kovuutta joukkueen alakertaan.

Benn ei ole myöskään mikään rental-hankinta, sillä hänellä on aina vuoteen 2019 saakka ulottuva pelaajasopimus. Tästä nimenomaisesta syystä kauppa onkin veljeksille varmasti turhauttava, sillä Jordie esiintyi viime kaudella siirtohuhuissa, kunnes sai pitkän jatkosopimuksen Starsilta. Sen myötä hänen kauppaaminen ei siis ollut täysin odotettu.

188-senttinen ja 91-kiloinen Benn pelaa parhaillaan ehkä NHL-uransa parasta kautta, ainakin tehopisteiden valossa, sillä hänellä on 58 ottelusta kasassa tehot 2+13. Kokonaisuudessaan hän on pelannut NHL:ssä 302 ottelua ja kerännyt niissä pisteet 11+60.

Kaupassa Dallasiin matkaava Pateryn on 26-vuotias yhdysvaltalaispuolustaja, joka on pelannut NHL:ssä toistaiseksi 82 runkosarjaottelua ja tehtaillut niissä pisteet 2+11. Kuluvalla kaudella hänelle on kertynyt 24 ottelua pistein 1+5.

NHL-ystävän sivu: Huhut, puheenaiheet & kaikki siirrot TÄÄLTÄ.